Årets gjennombruddsartist på strømmekanalen

MILLIARD-MANNEN: Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll har som første Spotlight-artist rundet en milliard streams på Spotify. Her fra Bergenfest tidligere i år. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Kygo passerer en milliard spilte på Spotify

Kyrre Gørvell-Dahll – Kygo – har nå passert eventyrlige én milliard streams på Spotify.

  • Stein Østbø

Artikkelen er over fire år gammel

Det er strømmekanalen selv som meldte dette på sine nettsider denne uken i sin årlige oppsummering. Samtidig ble bergenseren utropt til årets gjennombruddsartist av Spotify.

– 2015 har vært et vilt år for meg og Spotify har støttet meg helt fra starten. Det er en ære å være deres Breakout Artist of the Year, og jeg er superspent på hva vi kan gjøre sammen i 2016, sier Kygo til Spotify.

FIKK DU MED DEG DENNE?: Matoma på eksklusive Spotify-lister for 2016

Det er med hits som «Firestone» og «Stole The Show» at Kygo har gjort krav på den gjeve tittelen som årets gjennombruddsartist. Likevel er det fremdeles et godt stykke opp til mannen som har Spotify-rekorden, Ed Sheeran. Han har pr. i dag over tre milliarder streams.

Sheeran toppet listen i fjor, men må i år se seg slått av Drake som totalt ble strømmet 1,8 milliard ganger. Rihanna var den mest strømmede kvinnelige artisten med en milliard streams.

Den aller mest strømmede låten i fjor – hele 540 millioner ganger – ble «Lean On» med Major Lazer, en låt som også inkluderer DJ Snake og danske MØ.

LES OGSÅ: Dobbel Billboard-triumf for Kygo

MØ – som kun het Karen Marie Ørsted da hun ble født – spiller for øvrig på Nobelkonserten neste fredag, i likhet med Kygo. Sammen med Jason Derulo, AURORA, a-ha og den tunisiske protestsangerinnen Emel Mahtlouhti – og verten Jay Leno – utgjør Kygo og MØ den mest spennende musikalske plakaten på mange år i Nobelkonsertens historie.

Torsdag ble det også klart hvilke artister som Spotify i Norge har mest tro på i året som kommer. På den nasjonale Spotlight-listen finnes blant andre OMVR, Ary, Chinook, Anna Of The North, Kristian Kristensen og Marte Eberson.

Les også

Mer om

  1. Kygo
  2. Spotify

Flere artikler

  1. Kygos eventyrår!

  2. Kygo stjal showet hos Ellen

  3. Svakere start for Kygos andre album

  4. Kygo feiret kjæresten Maren Platou på Coachella-festivalen i California

  5. Seeb slår Kygo på Spotify

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder