NORGESVENNER: Det blir ikke første gang AC/DC spiller foran 40 000 tilskuere på Valle Hovin i Oslo. Fredag inntar Angus Young, sammen med resten av AC/DC, arenaen. Så langt har turneen fått glitrende anmeldelser. Foto:Jan Petter Lynau,VG

AC/DC «snek seg» inn i Norge

Rockelegendene har allerede vært i landet i to dager. Nå lader de opp med avslapning og TV-titting før kveldens konsert.

Onsdag spilte AC/DC i Danmark, og anmelderne var svært fornøyde. Nå er det australske rockebandet klare for konsert i Oslo.
– De kom til Norge rundt midnatt etter opptredenen i Danmark, sier Christian Schøyen i Live Nation til VG.
Bandet er altså for lengst på plass i Oslo. Men selv om de skal sette Valle Hovin på hodet i kveld, har bandet så langt ikke gjort seg bemerket i bybildet. Tvert imot har det celebre besøket gått ganske ubemerket hen - så langt.
– De slapper av på rommet og tar livet med ro. De har en energiutblåsning etter hver konsert, det er jo voksne herrer vi snakker om. De trenger hvile.
Det siste året har vært turbulent for AC/DC. Les om bandets turbulente år! (krever innlogging)

Schøyen forteller til VG at han ikke kjenner til om bandet har vært ute på vift i hovedstaden, men at han vet at bandet lader opp til konsert.
– De hører nok på musikk og ser på TV, forteller han.
Plateanmeldelse: AC/DC – «Rock Or Bust»
40.000 billetter er revet vekk, og bandet er klare for konsert. VG anmelder konserten.

Lover å holde skjema

Forrige gang de besøkte Oslo var bandet forsinket, men arrangøren forteller at de skal være i rute denne gangen.
– Alt er rigget og klart for i kveld, med lyd og lys. Området åpnes for publikum klokken 17. Bandet er i rute, de går på klokken 20.00 som planlagt, sier Schøyen til VG.

Rockelegendene må nemlig klare seg uten både trommeslager Phil Rudd, som er dømt til åtte måneder med hjemmesoning for drapstrusler og besittelse av narkotika, og Malcom Young som har måttet pensjonere seg fra bandet for godt, grunnet demens.

Er du fan? 40 år med høyspent rock (krever innlogging)

Og helt til slutt:

For Those About To Rock: We Salute You!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder