SUSER TIL TOPPS: Astrid Smeplass ligger an til medlemskap i den eksklusive klubben av norske artister som har vært med på et Billboard-toppende album. Foto: TROND SOLBERG Foto: ,

Astrid Smeplass topper iTunes i USA

Et album hvor den norske popstjernen synger duett er det mest
solgte på det amerikanske markedet akkurat nå.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Karrieren ser ut til å gå riktig vei for den ambisiøse, 18 år gamle trønderjenta som endte på femteplass i «Idol» 2013.

Det er den 16 år gamle kanadieren Shawn Mendes som har fått med seg Smeplass som vokalpartner på debutalbumet «Handwritten». Det ble sluppet tirsdag denne uken.

Albumet ligger nå som nummer én på iTunes-listen i både USA og Canada.

– Utrolig stas! Jeg er stolt over å være en del av et så bra album med en artist som er så flink, sier Smeplass.

DUETTPARTNERE: Shawn Mendes og Astrid Smeplass. Foto: UNIVERSAL Foto: ,

Ifølge den pålitelige Twitter-kontoen Chart News ligger platen an til å gå rett til topps på den offisielle amerikanske salgslisten for album, Billboard 200, neste uke – med et estimert salg på over 100.000 eksemplarer.

Smeplass har en prominent rolle på platen: Hun er den eneste gjestesangeren på albumets 18 spor. Duetten heter «Air».

– Dette betyr at Astrid «tapper» inn i et enormt stort marked. Shawn har stor fanbase og stort publikum, sier Bjørn Rogstad, norskansvarlig i Smeplass' plateselskap Universal Music.

Både Mendes og Smeplass tilhører den amerikanske Universal-labelen Island, og følgelig er det ingen tilfeldighet at nettopp hun ble duettpartner på den allerede storselgende platen.

MER MYSTISK: Astrid Smeplass har lagt til seg et «mørkere» image i forbindelse med sin internasjonale satsning. Foto: UNIVERSAL Foto: ,

– Island i USA har enkelt og greit bestemt seg for å «breake» Astrid, og dette er et bevisst og viktig steg videre, forteller Rogstad, som selv er på reise rundt om i Europa nå, for å diskutere Astrid-business med plateselskapstopper i Paris og London.

– Men det var Shawn selv som tok initiativ til å ha Astrid med på platen, etter at vi spilte «2 AM»-singelen hennes for ham, understreker Rogstad.

Det er foreløpig uklart om «Air» blir en fremtidig singel.

Shawn Mendes utropes av flere som kandidat til å bli et nytt ungpikeidol à la Justin Bieber, men musikalsk ligger han nærmere hans uttalte forbilde, britiske Ed Sheeran.

Mendes har allerede lovet fansen å besøke Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder