GRUNNLEGGERNE: Jesse Hughes (til venstre) og Josh Homme startet Eagles Of Death Metal allerede i 1998. Foto: Chapman Baehler/Universal Music Foto: ,

Josh Homme hedrer Paris-ofrene

Eagles Of Death Metal-grunnlegger Josh Homme har for første gang markert sin støtte til ofrene i terrorangrepet mot konsertstedet Bataclan.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

89 mennesker ble skutt og drept under Eagles Of Death Metal-konserten for en uke siden.

Josh Homme - gruppens mest profilerte medlem og grunnlegger sammen med Jesse Hughes - er enda mer kjent fra både Kyuss og spesielt Queens Of The Stone Age, men var ikke på scenen i Paris denne fatale kvelden.

LES: Thomas Seltzer mistet venn i terrorangrepet

Homme har ikke direkte adressert terroren, men i kraft av hans eget fond - Sweet Stuff - som nå donerer alt de får inn av økonomiske midler resten av året til de etterlatte av Paris-ofrene.

https://twitter.com/dothesweetstuff/statuses/666762694821720066

Sweet Stuff ble grunnlagt i 2013 og fungerer som et forsikringsselskap for musikere og produsenter som blir rammet av sykdom og andre uheldige omstendigheter som ikke dekkes av en vanlig forsikring.

Eagles Of Death Metals faneffekt-selger Nick Alexander, samt tre andre nåværende og tidligere ansatte i bandets plateselskap, Universal Music, var blant de drepte på Bataclan.

Fikk du med deg denne?: Hudflettes for Eagles Of Death Metal-anmeldelse

Josh Hommes utstrakte hånd til de etterlatte etter Paris-terroren kommer bare ett døgn etter at Eagles Of Death Metal kom med sin første uttalelse etter skytingen på Bataclan.

««Vi er forferdet og jobber med å forsone oss med det som skjedde i Frankrike. Våre tanker og hjerter er først og fremst hos vår bror Nick Alexander, våre plateselskapskamerater Thomas Ayad, Marie Mosser og Manu Perez, og alle venner og fans som mistet livet i Paris, så vel som deres venner, familier og kjære», skrev bandet i en pressemelding sendt ut av plateselskapet Universal Music.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder