Skuffede Adele-fans raser etter billettkaos

Billettservice: – Vi beklager

Billettene til Adeles norgeskonsert ble revet vekk på 20 minutter. Nå raser fansen mot Billettservice.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Adele selger så det ljomer av sitt nye album «25», som kom ut for tre uker siden. Fredag forsvant også billettene til hennes første store norgeskonsert på under en halv time.

– Etterspørselen etter billetter til konserten med Adele har ikke overraskende vært enormt stor, og samtlige billetter ble revet vekk på 20 minutter, sier Sindre Horseby i Live Nation til VG.

Fansen raser

Flere som ikke fikk sikret seg billetter til den kommende konserten raser nå på Billettservices Facebook-side. Mange uttrykker skuffelse over at de ikke klarte å få tak i billetter, og enkelte opplevde å sitte nærmere en time i kø på nettet uten å få billett.

Blant tingene flere klager på er at køen til billettsalget ble åpnet før klokken 10, da billettsalget skulle starte. Flere lurer også på hvorfor det ikke er slik at de som stiller seg først i køen, får kjøpe billetter først. En bruker skriver: «08.30 logger jeg på og blir satt i kø. En kollega av meg logger på kl. 09.45. Klokken 10.15 kommer èn av oss ut av køa. Gjett hvem som kom først ut av billettkøen?! Det var ikke meg kan du si. Dette «systemet» deres funker aldeles ikke og er en STOR og dårlig vits. Tusen takk for at dere virkelig klarer å terge oss!».

Billettservice: – Systemet fungerte

– Systemet er designet slik at det skal være en kø som går etter rekkefølge, og systemet fungerte slik det skal, sier markedsdirektør i Billettservice, Tormod Olsen, til VG, og fortsetter:

– Salget startet klokken 10:00 som annonsert. Alle som sto i kø før klokken 10:00 slapp inn på lik linje klokken 10:00, men fikk ingen fordel av å vente lenge. Alle som gikk inn etter 10:00 kom bak de som hadde ventet. Det er en fordel å gå inn før, men det spiller ingen rolle om en går inn to sekunder eller 45 minutter før.

Torsdag skrev Billettservice et blogginnlegg på sine nettsider om hvordan folk raskest kan sikre seg billetter til Adele-konserten på Telenor Arena. Der opplyste de ikke at det var mulig å stille seg i kø før klokken 10.00.

Olsen sier at salgsstart i Norge pleier å være klokken 09.00, og at det i dag derfor ser ut til at fansen kom til butikken tidligere enn vanlig, og at kø-siden dermed ble aktivert.

– Det er ikke et bevisst valg fra vår side ikke å opplyse om dette.Vi ser likevel at informasjonen på kø-siden ikke er god nok og har allerede startet prosess for å bedre informasjonen som vises før reell salgsstart. Vi beklager og har forståelse for frustrasjonen over ikke få tak i billett til Adele og vi tar nå tak i innholdet i informasjonen og måten vi deler den på.

Monstercomeback

Det var i slutten av november det ble klart at 27-åringen skulle spille sin første store konsert på norsk jord, og den 1. mai går det av stabelen på Telenor Arena i Bærum.

Konsertarrangør ønsker ikke å si noe om antallet solgte billetter, men opplyser at Telenor Arena er utsolgt. Telenor Arena har kapasitet til å huse 24.000 tilskuere.

Adele spiller i tillegg til konserten i Norge, én konsert i Sverige og to i Danmark.

Plateklar Adele: – Beklager at det tok så lang tid

Adele har denne høsten gjort comeback, etter fire år uten nye slipp. Og det med et brak. Den første singelen fra albumet, «Hello», ble den første låten som kunne notere seg for digitalt millionsalg i løpet av sin første salgsuke.

Albumet solgte 3,38 millioner kopier i løpet av den første uken - og knuste dermed den tidligere rekorden på 2,42 millioner som N*SYNC tok i 2000 med albumet «No Strings Attached», skriver NBC News. Den andre singelen, «While We Were Young», ble lagt ut på YouTube og har i skrivende stund blitt sett over 36,3 millioner ganger på to uker.

Så du denne? Adele dyttet Swift av pop-tronen

Konserten blir den første i Norge på over fem år for den britiske superstjernen, og det blir hennes desidert største. Sist gang hun spilte her til lands ble konserten holdt på Rockefeller i Oslo, et sted med plass til om lag 1500 tilskuere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder