KYGO-VOKALIST: Justin Jesso, her på scenen med den norske stjernen i Baltimore i mai. Foto: Taylor Hill/Getty Images North America

Justin Jesso: – Kygo satte ned foten overfor plateselskapet

Mannen som synger på en av Kygos største hits forteller at han ikke var ønsket som vokalist på låten.

  • Thomas Talseth

Kyrre Gørvell-Dahll (27) er for tiden aktuell i det øvre sjikt av listene verden rundt, med «Higher Love», hvor avdøde Whitney Houstons stemme figurerer over Kygos produksjon.

Bergenseren har gitt ut singler med flere store navn bak mikrofonen, som Selena Gomez, Ellie Goulding og Rita Ora.

Men flere av Kygos største hits har vært sunget av ganske ubeskrevne blad.

Ett av disse er amerikanske Justin Jesso, som sang på Kygos 2017-hit «Stargazing». Den har 385 millioner avspillinger på Spotify.

Ifølge vokalisten selv var det ingen selvfølge at han endte som stemmen på «Stargazing». I et intervju med Entertainment Focus forklarer han hvordan låten ble til:

– Jeg skrev sangen en mandag med noen venner i LA. På tirsdag ble den sendt til Kygo. På onsdag sendte de oss en versjon tilbake. På fredag ble den bekreftet som en singel. Den kom ut to måneder senere, sier Jesso.

Evig takknemlig

Men:

– I løpet av de to månedene ville plateselskapet ha en mer berømt artist på låten. Men det var Kygo som satte ned foten overfor selskapet og sa han ville beholde min stemme på den. Jeg er evig takknemlig overfor Kygo for det.

Sjekk den første livefremføringen av Kygos norskspråklige sommerhit her:

Kygo er co-signert til den svenske og den amerikanske avdelingen av plateselskapet Sony. Helen McLaughlin var artist- og repertoaransvarlig ved svenske Sony da «Stargazing» ble til. Hun sier at hun ikke kan huske noen spesiell diskusjon rundt valget av vokalist.

– Men det var mange kokker involvert rundt hver singel, så det er mulig at noen hadde synspunkter på det, sier hun til VG.

– Personlig likte jeg godt at Kygo alltid var med og «breaket» sine vokalister – både Conrad Sewell, Parson James og Maty Noyes fikk jo alle sine største låter på den måten. Så også Justin!

Kygos co-manager Jan M. Bjordal har ikke besvart VGs henvendelser om kommentar til saken.

Høyt på listene

Justin Jesso har turnert mye med Kygo, både som vokalist og oppvarmingsartist. Natt til mandag er han på plass i New York, hvor Kygo er headliner på Pride-festivalen Utopia.

Der skal Kygo blant annet fremføre Whitney Houston-singelen offentlig for første gang.

Den Kygo-produserte utgaven av Whitney Houstons Steve Winwood-cover «Higher Love» har i løpet av helgen nådd annenplass på amerikanske iTunes, og syvende plass på iTunes globalt.

Låten gikk inn på 28. plass på Spotifys globale, daglig oppdaterte liste. Singelen genererte drøye 2,1 millioner avspillinger på streamingtjenesten i sitt første døgn.

Etter døgn to gikk den ned til 35. plass, da med litt over 1,7 millioner avspillinger.

Spotifys norgesliste ligger «Higher Love» nå på annenplass, bak denne låten.

Les også

Mer om

  1. Kygo
  2. Whitney Houston

Flere artikler

  1. Låten med Kygo og Whitney Houston sliter i USA, slår an i Europa

  2. Kygo om Whitney Houston-sang: – Er dette en spøk?

  3. Låtanmeldelse Kygo feat. Whitney Houston «Higher Love»: Høyere stemning

  4. KEiiNO stormer hitlistene etter Eurovision Song Contest

  5. Disse artistene kommer til VG-lista Topp 20-konserten på Rådhusplassen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder