NORGESKLAR: Björk, her på scenen i Mexico nylig. Foto: Santiago Felipe/Getty Images North America

Björk kommer til Norge

Den islandske stjernen spiller i Norge for første gang siden 2012, med sin første innendørs-konsert her siden 1995.

Björks «Cornucopia»-turné lander i Oslo 2. desember. Konserten finner sted i Oslo Spektrum.

Det opplyser konsertarrangør All Things Live til VG.

– Björk er en av de viktigste, mest ikoniske artistene i vår generasjon. Det er ekstremt spesielt å få presentere hennes første innendørs-show i Norge på over 20 år, sier promotør Mark Vaughan.

Sist Björk spilte i Norge var på Øyafestivalen i 2012. Der høstet hun kritikernes gunst, blant annet en sekser fra VGs anmelder, som roste «Björks enestående evne til å være, vel, enestående».

Ble bråk sist

Konserten forløp imidlertid ikke uten dramatikk: Björk skal ha blitt så forstyrret av Lars Vaular-konserten som foregikk parallelt, at hun truet med å avbryte om ikke bergensrapperens bass ble dempet.

Oslo Spektrum var også åstedet da Björk sist spilte innendørs i Norge, i 1995. Den gang turnerte hun som en av sin samtids mest stildefinerende popstjerner, med store hits og ditto platesalg.

I 2019 er det en annen, men angivelig vel så blendende Björk som kommer på besøk, etter mottagelsen av «Cornucopia»-turneen å dømme. Det teatralske showet hylles blant annet av The Guardian og Rolling Stone. På scenen finner man blant annet et islandsk kor med 50 sangere.

Settet skal være basert på Björks foreløpig siste album, «Utopia», som kom i 2017.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder