SKAL INTERVJUES: Her er Justin Bieber på vei inn for å bli intervjuet av et tyvetalls journalister. Foto: MARTINE LUNDER/ VG

Justin Bieber til VG Nett: - Bekymret for sikkerheten

VG Nett møtte Justin Bieber onsdag

(VG Nett) I et intervju med VG forteller Justin Bieber at han er bekymret for fansen sin.

  • Martine Lunder Brenne
  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Norge er et lite land og jeg hadde aldri trodd at det skulle være så mange ville fans her. Jeg blir nesten bekymret for sikkerheten, forteller Justin Bieber til VG Nett.

Hylende jenter står utenfor Oslo S, og ser mot Comfort Hotel Grand Central hvor pressen får gå inn for å intervjue Justin Bieber onsdag ettermiddag.

Flere av jentene sender lengselsfulle blikk til de som får slippe forbi sperringene.

Over 20 journalister, både fra Norge, Sverige, Danmark og Finland har møtt opp for å få noen ord med ungdomsidolet.

Dette er første gangen popidolet er på Norgesbesøk.

Lurte fansen

Superstjernen landet på Gardemoen tirsdag ettermiddag. Da Bieber kom til Oslo, viste han for alvor at han fortjener tittelen «verdens største tenåringsidol». En horde med skrikende jenter okkuperte flyplassen før superstjernen landet - flere av dem hadde overnattet fra dagen før.

Bieber lurte seg imidlertid unna både presse og fans på flyplassen.

- Da jeg landet satte jeg meg bare rett inn i bilen etter at jeg gikk av flyet, og så ble jeg kjørt ut en bakvei, sier han og fortsetter:

- Jeg vet det var mange fans som ventet på meg der, men det var rett og slett for mange til at jeg kunne bli der.

Norge er Biebers første stopp på en promoteringsturné for det nye albumet «Believe». Bieber kommer rett fra luksushjemmet i Los Angeles og skal allerede i morgen være i Paris.

Vet du noe om Biebers norgesbesøk? Tips ossher !

Tenker på sikkerheten

Tirsdag ettermiddag lot Bieber fansen vente til han hadde sjekket inn på hotellet Royal Christiania i Oslo sentrum, hvor han til slutt kom ut for å hilse på et tusentalls hylende fans fra balkongen.

På intervjuet er popidolet kledd i en knall blå blazer, to tykke kjeder rundt halsen og fargerike sneakers. Han forteller at han tenker på sikkerheten.

- I kveld er det en gratis konsert så det kommer helt sikkert til å komme veldig mange og engasjerte fans. Noen av dem har til og med hoppet framfor bilen, og det må de virkelig ikke gjøre. Vi prøver å gjøre dette så sikkert som mulig, forteller han.

Politiet har hatt en stor utfordring med sikkerheten i sentrum etter at Bieber ankom Oslo. Tusenvis av ville fans har okkupert gatene, og holder blant annet vakt utenfor hotellet.

- En fantastisk velkomst

Selv om Bieber er bekymret for fansen sin sikkerhet, understreker han at støtten deres betyr alt for ham:

- Jeg synes at det er helt fantastisk at så mange fans har ønsket meg velkommen i Oslo.

Popidolet bruker store deler av året på reisefot, og får derfor ikke møte familien ofte.

- Fansen er utrolig viktig for meg. Mange tror at livet mitt bare er glamour og ha det gøy, men medaljens bakside er at jeg er borte fra familien mye. Da er det bra å ha fansen, som jeg kan prate med gjennom Twitter.

Senere i dag skal det også være duket for en gratiskonsert ved operaområdet. Når og hvor konserten skal avholdes vil bli klart på en pressekonferanse hvor VG vil være tilstede bare timer før konserten.

«Bieber-fenomenet» har bare blitt større siden den canadiske pop-artisten slo gjennom som 15-åring.

Bieber ble først kjent gjennom «YouTube», men hadde solgt til platina med sine to første album og hadde verdens mest sette video på YouTube - «Baby», som i skrivende stund har blitt sett svimlende 742 277 187 ganger - før han fylte 17.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder