BARNEFRI: Morten Harket tok med samboer Inez Andersen på premieren til Queen-musikalen «We will rock you» Foto: Heiko Junge / Scanpix

Morten Harket: - Jeg strakk meg etter Freddie Mercury

(FOLKETEATERET/VG Nett) a-ha vokalist Morten Harket lot seg inspirere av den kjente rockevokalisten i oppveksten.

Elisabeth Norheim
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Kjendisene sto i kø på den røde løperen for å overvære premieren på Queens suksessmusikal «We will rock you».

Musikalen inneholder 25 av Queen's største hits og har blitt sett av over 12 millioner mennesker verden over. Dette er den hittil største musikalproduksjonen i Norge med over hundre aktører på og bak scenen.

VGTV: Roger Taylor: - Jeg har sett musikalen minst 200 ganger

VGTV: Morten Harket om samboeren: - Hun liker ikke å være femte hjul

Hanket inn samboeren

En av de som hadde tatt turen var a-ha vokalist Morten Harket. Han har et nært forhold til den avdøde rockevokalisten.

- Det går langt tilbake, sier Morten Harket til VG Nett før han blir opptatt med å hanke samboeren Inez Andersen tilbake på den røde løperen.

- Der er du. Jeg trodde du hadde stikket helt av. Kom hit.

- Det tok så lang tid, smiler hun.

- Ja, jeg skjønner jo det. Du har aldri likt å være femte hjul. Men mitt forhold til Queen ja, for jeg vil heller snakke om det enn andre forhold, sier Morten og ler.

- Fra jeg var 15-17 betydde Queen masse. Jeg strakk meg etter Freddie Mercury når jeg lekte meg med min egen stemme. Det var Johnnny Cash og Freddie Mercury, forteller han.

- Følte du at du nådde opp da du strakk deg?

- Desverre ja, smiler han, men kan ikke skryte på seg at han nådde like høye toner. Men ifølge Harket var heller ikke det målet eller noe spennende.

a-ha som musikal

Ifølge popvokalisten har rockebandet Queen ikke vært til inspirasjon for a-ha, men for han personlig.

- For meg var de det i aller høyeste grad, men Paal og Magne var lost i The Doors og Beatles, forklarer han.

Får vi se A-ha's musikk som musikal?

- Hvem vet. Som grunninnstilling til livet, ja, i forhold til noe annet får vi se, sier han før han haster videre inn i salen.

Artikkelen fortsetter under bildet

FINALENUMMER: Hovedrolleinnehaverne Espen Grjotheim og Reidun Sæther med Brian May fra Queen på scenen under premieren til "We Will Rock You" på Folketeatret i Oslo. Foto: Heiko Junge / Scanpix

Legender på besøk

Queen-medlemmene Roger Taylor og Brian May er veldig involvert i produksjonen av musikalen og er veldig nøye med å kvalitetssikre skuespillerene, sangerene og bandet i de ulike landene musikalen settes opp.Rockelegendene var derfor æresgjester under Norgespremieren. Den ble omtrent en rockekonsert da Brian May gikk opp på scenen og spilte sin velkjente gitarsolo på «Bohemian Rapsody».

Roger Taylor, Queens trommeslager har ikke vært i Norge siden en gang på 80-tallet. Han mener musikalen har bidratt til at bandets musikk lever videre.

- Dette har brakt musikken vår til en ny og yngre genrasjon. Det er fantastisk. Vi er veldig heldige og lykkelige, sier han til VG Nett.

STORMENDE JUBEL: Espen Grjotheim med Brian May og Roger Taylor fra Queen på scenen under "We Will Rock You". Foto: Heiko Junge / Scanpix

Hvor mange ganger har du sett musikalen med ulike ensembles?

- Kanskje 200 ganger minst, sier Taylor som ikke bare spilte trommer, men også var hovedvokalist på enkelte av det legendariske bandets låter.

Tayler var optimistisk foran premieren og trodde det norske ensemblet kom til å klare seg bra.

- Jeg har sett de og er veldig veldig fornøyd. Det er hyggelig å være tilbake i Norge etter mange mange år. Vi spilte en gang her i Oslo, men det er så mange år siden at jeg husker det nesten ikke. Men det er et vakkert land og det er hyggelig å være her. Jeg håper dere liker showet her i Norge.

«We Will Rock You» spilles til og med 26. mars på Folketeateret i Oslo.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden

Følg Rampelys på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder