HOVEDANKLAGER: 15-åringen forklarer seg om det angivelige sex-misbruket Michael Jackson skal ha utsatt ham for. Foto: AP

Ansikt til ansikt med Jackson

(VG Nett) For første gang står Michael Jackson (46) ansikt til ansikt med den 15-årige gutten som anklager ham for sex-misbruk.

Robin Stenersen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Det er første gang hovedanklageren møter den sex-tiltalte superstjernen ansikt til ansikt i retten.

Med et utrykk som kunne virke som et hånlig flir, svarte 15-åringen bekreftende da aktor Tom Sneddon spurte om han kjente den saksøkte, rapporterer nyhetsbyrået AP fra rettssalen.

Hovedanklagerens forklaring følger etter at lillebroren hans ble tatt i løgn under sitt vitneprov for retten de siste dagene.

15-åringen innledet sin forklaring med å fortelle at han og lillebroren hadde sett på rundt sju pornosider på Internett sammen med Jackson og en ansatt i en halv time den andre natten de tilbrakte på Neverland.

- Vi så på nettsider for voksne, sa gutten.

Ifølge gutten var det Jacksons ide at brødrene skulle sove på rommet hans, og de hadde fått lov til dette av foreldrene sine.

Jacksons barn

Michael Jacksons to små barn, Prince Michael og Paris, lå og sov i rommet mens dette skjedde.

Ved en anledning bøyde popstjernen seg over den sovende sønnen, og sa at han gikk glipp av mye.

- Nå går du glipp av mye P-U-S-S-Y, sa Jackson ifølge gutten, som bokstaverte det amerikanske slang-utrykket for det kvinnelig kjønnsorgan.

Invitert etter første møte

15-åringen som led av kreft da han møtte Jackson for første gang i Los Angeles, fortalte at popstjernen inviterte ham til Neverland samme dag.

Senere samme dag skal Jackson ha ringt gutten på sykehuset og snakket med ham i 20 minutter.

Det er stilt store forventninger til forklaringen som 15-åringen vil kommen med i retten i Santa Maria utover natten norsk tid. Senere skal også hans mor vitne.

Den 15 år gamle gutten, som var 13 år og kreftsyk da de angivelige overgrepene fant sted, omtalte samtidig den 46 år gamle Jackson som «min beste venn» og «verdens kuleste».

Michael Jackson er tiltalt for utuktig omgang med gutten, for å ha servert alkohol til mindreårige og for sammensvergelse for å hindre politiets etterforskning. Han risikerer 20 års fengsel om han blir funnet skyldig.

Superstjernen nekter straffeskyld.

VG Nett kommer med en ny rapport fra rettssalen tidlig torsdag morgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder