PUBLIKUM: Det har så langt vært et godt publikum-oppmøte på årets Moldejazz. Foto: Scanpix

Publikumsrekord og økonomisk overskudd for Moldejazz

Store deler av Festival-Norge er rammet av økonomisk krise i år. Moldejazz har styrt unna problemene og kommer ut med en solid pluss etter årets festival.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Slik det nå ser ut, har vi solgt 28.000 billetter og vil klare årets resultatmål på 760.000 kroner og vel så det, sa styreleder Britt Flo i Moldejazz da hun lørdag foretok vareopptelling etter årets festival.

LES OGSÅ: Svak krone gir dyr jazzfestival i Molde.

Både hun og festivalsjef Jan Ole Otnæs er enige om at målene er nådd i år, både kunstnerisk og økonomisk.

Helt nøyaktige tall kommer først senere, når også siste dag og natt for Moldejazz er tatt med.

Tilfreds Cohen

Otnæs opplyser at 11.000 betalte for å se og høre Leonard Cohen på Romsdalsmuseet fredag. Dette er ny publikumsrekord på denne arenaen, og Cohen-konserten alene utgjør mer enn en tredel av det totale billettsalget.

- I tillegg har vi fått vist fram mye god norsk, europeisk og amerikansk jazz. Vi er slitne, men godt fornøyd, sa Otnæs på pressekonferansen lørdag.

Etter fredagens konsert sa Cohen til festivalledelsen at det gikk lettere for ham på Romsdalsmuseet enn på den første konserten i Norge, i Langesund.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SØLVREV: Det var tre magiske timer med Leonard Cohen (74) i Langesund i går kveld. Foto: Alf Øystein Støtvig/VG

Snart 75 år gamle Cohen skal gjennomføre 45 konserter i Europa i løpet av tre måneder.

Bøy og tøy

En som også har hatt et tøft program, er Artist in Residence i Molde, Arve Henriksen. Han stilte til konsertstart klokken sju lørdag morgen i Reknesparken, der han også ledet an med morgengymnastikk. Flere hundre mennesker hadde møtt opp på morgenkonserten «Break of day in Molde», som beskrives som vellykket.

Neste år er det festival nummer 50 i Molde. Moldejazz er den eldste jazzfestivalen i Europa. Jubileet skal naturligvis markeres litt ekstra. Foreløpig holder festivalledelsen ønskelisten tett til brystet. Bare noen få forhåndsbestemte konserter er på plass, blant disse Magic Pocket med Trondheim Jazzorkester og en konsert med årets unge jazztalent 2009, Hedvig Mollestad Thomassen fra Ålesund.

Årets jazztalent

Gitaristen Hedvig Mollestad Thomassen fikk SpareBank1 SMNs stipend på 50.000 kroner som årets unge jazztalent og skal levere en konsert på neste års Moldejazz. Selv var hun overveldet.

- Jeg har lenge gått med tanker om å gjøre noe eget. Nå har jeg fått det nødvendige sparket i baken, sa hun til pressen lørdag.

Mollestad Thomassen studerer jazzgitar på Norges musikkhøgskole i Oslo og opptrer i svært forskjellige bandsammensetninger. Hun spiller rock i bandet VOM og jazzstandards i trio med sin far, trompetist og flygelhornist Lars Martin Thomassen.

Hun har en sentral rolle i Hilde Marie Kjersem og Jarle Bernhofts grupper og fikk nylig strålende kritikker for sin opptreden med Trondheim Jazzorkester.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder