RØPER TRØBBEL: Justin Bieber. Foto: Tammie Arroyo/AFF

Justin Bieber forteller om pillemisbruk: – Jeg var døden nær

Popgiganten sier han hadde et stort og livstruende problem. – Folk aner ikke hvor alvorlig det var. Det var seriøst koko-skummelt, sier 25-åringen selv.

I den siste episoden av hans dokumentarserie på YouTube, «Justin Bieber: Seasons», kommer det frem at Bieber begynte å røyke cannabis da han var 13 og på vei til å bli en av tidenes mest populære artister.

Det skal ha blitt mer alvorlig senere i karrieren. Da skal han ha brukt piller – det fremgår ikke hva slags – i stadig større grad, for å takle presset som fulgte med berømmelsen.

Reseptbelagt hostesaft, ecstasy og rusfremkallende sopp skal også ha stått på menyen.

– Jeg var døden nær. Folk aner ikke hvor alvorlig det var. Det var seriøst koko-skummelt, forteller Bieber.

Falt for fristelser

Popstjernen sier han brukte rusmidler som en flukt, og at livet hans var preget av den enorme eksponeringen.

– Jeg begynte å verdsette de feil tingene i denne bransjen fordi de dinglet rett foran meg. Sannheten er at jeg aldri hadde de riktige egenskapene. Mine foreldre ga meg aldri egenskapene som trengs for å bli en god lagspiller.

Bieber, som i senere tid har fremstått stadig mer opptatt av sin gudstro, forteller videre at han ba til Gud om hjelp til å bli kvitt pilleavhengigheten – og at han deretter skulle ta resten av jobben selv.

– Jeg ble kvitt pillene, men gikk aldri til bunns i problemene som forårsaket dette, så jeg gikk tilbake i sirkel slik de fleste gjør.

Bieber skal nå være rusfri, med en oksygentank som hjelpemiddel.

Han giftet seg med kona Hailey i 2018, og slapp nylig singelen «Yummy». Hans femte album og en omfattende turné er planlagt senere i 2020.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder