PUSTES LIV I: Whitney Houston døde for over syv år siden, men kan neste år oppleves som hologram i samspill med fullt band. Dette bildet er tatt i februar 2011, temmelig nøyaktig ett år før hun døde. Foto: Mark J. Terrill / TT NYHETSBYRÅN

«Whitney Houston» til Oslo

Iallfall som hologram.

Den avdøde superstjernen Whitney Houston er klar for Folketeateret i Oslo den 30. mars neste år. Det blir en full konsert med band, dansere, korister og digital koreografi rundt pop-divaens hologram.

Samtlige låter er digitalt remastret fra sine originalversjoner.

les også

911 fikk aldri direkte kontakt med Whitneys hotellrom

Mark Vaughan hos arrangøren All Things Live påpeker begeistret at dette er første gang denne konsert-teknologien kommer til Norge.

– Whitney Houston er en av de største musikkstjernene i vår generasjon. Hologram-showet er en en ekte utstilling av hennes talenter, med live-band i en unik og intim setting, sier han til VG.

«An Evening With Whitney: The Whitney Houston Hologram Tour» starter i Mexico i januar neste år og beveger seg raskt over til Europa for de neste fire månedene.

Det er selskapet BASE Hologram som står bak turneen, i samarbeid med Houstons etterlatte. BASE Hologram har tidligere gjort det samme med sangene til Roy Orbison og Buddy Holly, samt operaikonet Maria Callas.

Whitney Houston er død

Whitney Houston døde den 11. februar i 2012, bare 48 år gammel. Hun ble funnet i et badekar på et hotell i Los Angeles. Obduksjonen viste at drukning var dødsårsaken, men at hun samtidig hadde en hjertefeil. Det var også spor av kokain i kroppen hennes da døden inntraff.

Houstons personlige tragedie gjentok seg i juli 2015, da hennes eneste datter - Bobbi Kristina - gikk bort på nøyaktig samme måte som sin mor. Hun ble kun 22 år gammel.

Whitney Houston rakk å bli en prisgrossist i ordets rette forstand; seks Grammy-priser, 22 American Music Awards og 16 Billboard Music Awards. Hun fikk også gode kritikker for flere av sine filmroller, ikke minst i «The Bodyguard» mot Kevin Costner i 1992.

les også

Kygo om Whitney Houston-sang: – Er dette en spøk?

Vår egen Kygo er blant mange som har hjulpet til med å holde Whitney Houstons navn levende, da han tidligere i år fikk æren av å produsere en inntil da ukjent innspilling av Steve Winwoods «Higher Love».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder