KLARE FOR KONSERT: Luiz og Kawana er mer enn klare for a-has comeback under Rock in Rio natt til mandag. Foto: ØYSTEIN DAVID JOHANSEN ,

Brasilianske Luiz (39) og Kawana (20) møttes gjennom a-ha – Nå skal de
gifte seg

Lagde friervideo inspirert av «Take on me»

RIO DE JANEIRO (VG) Deres felles kjærlighet for det norske superbandet a-ha førte dem sammen: Nå skal Luiz Oliva (39) og Kawana Rocha (20) gifte seg.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

VG møter paret på stranden i Rio de Janeiro etter at de har reist 1000 kilometer for å se den norske gruppen under Rock in Rio natt til mandag norsk tid.

Les om da a-ha var på Rock in Rio sist: Publikumsrekord og totalslakt

Paret bodde langt fra hverandre, og kjente hverandre ikke, men hadde felles Facebook-venner. En dag så Kawana på Facebook at 19 år eldre Luiz likte a-ha – akkurat som hun selv.

– Jeg tenkte: wow, det gjør jo jeg også! Så jeg tok kontakt og begynte å chatte om a-ha, sier Kawana, som jobber som hotellresepsjonist i byen Londrina.

Fikk du med deg? Kaos på flyplassen i Buenos Aires da 2/3 a-ha ankom

Tonen ble god, og snart var det klar for første date de to imellom. Også her spilte den norske trioen en viktig rolle, forteller Luiz.

STORMFORELSKET: Luiz og Kawana skal gifte seg neste år. Men først, a-ha i storbyen Rio de Janeiro. Foto: ØYSTEIN DAVID JOHANSEN ,

– Den første daten var i en platebutikk hvor vi ble stående i mange timer og prate om a-ha, danse og lytte til a-ha. Nå har vi flyttet sammen, forteller Luiz, som ble sjarmert av Kawana, og ble spesielt imponert over at hun også likte a-ha – som han selv hadde digget siden han var 14–15 år.

– Det er ikke hvem som helst som liker a-ha, så det gjorde meg ekstra nysgjerrig på henne. Det var en viktig grunn til at det ble noe videre, sier Luiz.

BAKGRUNN, VG+: Derfor er Sør-Amerika viktig for a-ha

Kawana er født i 1995, og opplevde ikke a-ha i de første gylne årene. Hun oppdaget den norske gruppen via sin mor.

– Jeg fant en CD med a-ha da jeg vasket huset som min mor hadde. Da ble jeg frelst. Nå lager Luiz og jeg mat til lyden av a-ha, vi vasker huset med a-ha og i det hele tatt: Det er «soundtracket» til livet vårt!

De to skal gifte seg neste år, men de var også med i en konkurranse utlyst av Rock in Rio-festivalen hvor vinneren kunne gifte seg under festivalen.

SØNNEN ER OGSÅ FAN: Luiz' sønn fra et tidligere forhold, Matheus (16) oppdaget a-ha da faren spilte DVD-en fra Valhall. Han liker best låten «Velvet». Foto: ØYSTEIN DAVID JOHANSEN ,

Til den lagde Luiz en frier-video inspirert av a-has klassiske «Take on me»-video.

Se videoen på YouTube!

De to kom blant de 14 beste, blant flere tusen innsendte bidrag, men nådde ikke helt opp. Bryllupet skal likevel gå av stabelen neste år, og de to har tenkt på hva slags musikk de skal spille.

– Det blir «Lifelines» med a-ha. «Don’t throw your lifelines away», nynner Luiz og gir Kawana enda et kyss.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder