Chris Medina: - Spent og bekymret før plateslippet

Se premiere på stjernens nye musikkvideo her

MUSIKK

(VG Nett) Etter å ha trollbundet verden med balladen «What Are Words», har «American Idol»-kjendisen Chris Medina (28) mye å leve opp til når han slipper debutplata.

Publisert: Oppdatert: 24.11.11 09:03

- Jeg har fått en helt ny livskvalitet etter at jeg lanserte «What Are Words». Endelig har jeg mulighet til å lage musikk og få fremføre den. Nettopp derfor føler jeg et ansvar for å gi fansen og offentligheten mitt aller beste, sier Chris Medina til VG Nett.

Har blottlagt sjelen

Popstjernen innrømmer at han er nervøs og føler presset. Helt siden «What Are Words» ble lansert tidlig i vår, har fansen etterlyst flere låter fra Chicago-artisten. Mandag 28. november slippes endelig debutplata, som også har fått tittelen «What Are Words». Deler av albumet er spilt inn i Norge, i studioet til David Eriksen.

- Jeg vil at fansen skal bli fornøyd og imponert. Jeg har blottlagt sjelen min på denne plata og gitt 150 prosent. Derfor håper jeg at responsen skal være like god - eller enda bedre. Jeg håper på fantastisk respons og klarer nesten ikke å vente. Samtidig er jeg både spent og bekymret, lyder det fra norgesvennen.

VGTV: Se videopremiere på «One More Time»

Artikkelen fortsetter under bildet.

Synger fortsatt til kjæresten

Medina vakte oppmerksomhet langt utenfor USAs grenser da han i februar var med i «American Idol». Han rørte juryen til tårer sammen med sin trafikkskadde forlovede, Juliana Ramos (27).

Siden har sangeren innviet hele verden i den gripende kjærlighetshistorien. Selv om kjæresten er sterkt invalidisert i form av traumatisk hjerneskade, så håper de to at hun i fremtiden skal bli frisk nok til at de kan gifte seg.

I likhet med «What Are Words», som toppet VG-lista 11 uker i sommer , er også singelen «One More Time» fra det kommende albumet dedisert til Ramos.

- Låten er skrevet ut fra mine egne erfaringer og er svært personlig. Den handler om sorgen ved å miste en kjærlighet som ingen andre noensinne kan måle seg med, en lidenskapelig og gjensidig kjærlighet, og ønsket om å få den tilbake. Jeg synger også om usikkerheten rundt ikke å vite om det er mulig, sier Medina.

Vanskelig å vise sårbarhet

28-åringen forklarer at det har vært en krevende prosess å dele så mye av privatlivet med andre.

- Det var vanskelig for meg å åpne opp og gjøre meg sårbar gjennom musikken, forteller han.

Medina håper lytterne kan tolke låtene på sin egen måte.

- Musikken min kan handle om hva som helst for hvem som helst. Det er det som gjør en låt fin.

LES OGSÅ: Skulle ønske kjæresten kunne se meg synge i Norge

Ikke skuespiller

Et ungt par spiller rollene i musikkvideoen til «One More Time», som nylig ble spilt inn i Los Angeles. Medina er glad han selv slipper å være skuespiller.

- Jeg var redd for det. Selv om jeg alltid har vært nysgjerrig på skuespilleryrket, så har jeg ingen erfaring. Heldigvis ville Alex at jeg bare skulle være meg selv, sier Medina og sikter til den kjente videoregissøren Alex Herron.

VGTV: Se den nye musikkvideoen her

- Det var gøy. Alex ville at jeg skulle se for meg Juliana hele tiden. Han ville at jeg skulle synge til henne. Etterpå fikk jeg høre at jeg klarte å få fram følelsene.

- Hvis du skulle beskrive debutalbumet ditt med tre ord, hva ville det bli?

- Det er lett å svare på: intimt, uhemmet og helt.

Chris Medina kommer til Norge mandag 28. november for å lansere albumet. Han besøker en rekke steder for å signere plater. Mandag er han på Strømmen storsenter, tirsdag står Trondheim City Syd for tur, onsdag er det Bergen og Torgalmenningen og torsdag får Sørlandssenteret i Kristiansand besøk. Lørdag går turen til Smartclub på Slependen, deretter til Sandvika storsenter og til slutt Smartclub på Alnabru.

Flere VGTV-innslag med Chris Medina:VGTV: Rørt til tårer av norske fans
VGTV: - Har alltid med meg kjæresten
VGTV: Chris Medina i duett med Gabrielle
VGTV: Se Medina synge på Rådhusplassen i Oslo
VGTV: Se Medina i Bergen

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om