KLAR FOR SHOW: Onsdag kveld er programleder Christine Dancke klar for å lede trønderne gjennom årets VG-liste konsert i Trondheim. Foto:Øyvind Nordahl Næss,VG

Dancke før VG-lista-showet: - Utrolig hektisk og nervepirrende

TRONDHEIM (VG) Programleder for VG-lista, Christine Dancke (30), gleder seg til å lede sommerens store turné. Men innrømmer at hun føler presset.

  • Martine Haug Nysether

Artikkelen er over fem år gammel

I kveld leder 30-åringen VG-lista konserten i Trondheim, som er første stopp på årets store norgesturné. Programlederen innrømmer at nervene er tilstede.

- Jeg er nervøs og føler presset, men heldigvis er ikke å se på meg. Det er ikke dagskost å stå foran tusenvis av mennesker, og jeg føler et ansvar for publikum, sier Dancke da VG møter henne et par timer før konsertstart.

VGTV:Se kveldens show direkte her

Det er første gang Dancke er med på norgesturneen, og hun innrømmer at hun er spent på hvordan det blir å lede konsertene uten Kåre Magnus Bergh, som var med og ledet showet på Rådhusplassen.

- Jeg har ikke den erfarne tryggheten som jeg hadde da Kåre Magnus var med. Det blir litt skummelt, men på en annen side er det mindre å pugge på forhånd, siden jeg bare har meg selv å forholde meg til.

Selv om Christine Dancke er relativt fersk på TV-skjermen, har 30-åringen lang fartstid innen musikkbransjen. I 2003 slapp hun singelen «Jenteinvasjon», men for de fleste er hun nok mer kjent fra DJ-duoen HOETELL, og som programleder og musikkprodusent på NRK P3.

Trodde hun ble syk

Da VG-lista gikk av stabelen på Rådhusplassen med over 70 000 publikummere tilstede, trodde programlederen hun var i ferd med å bli syk.

- Det var utrolig hektisk og nervepirrende. Jeg har aldri prøvd ekstremsport, men jeg tror det føles litt sånn. Etterpå var det veldig gøy, og det kjentes ut som jeg hadde gått ned flere kilo, ler 30-åringen.

Etter å ha markert seg som en kjent stemme i radioen, utelukker ikke Dancke at hun i fremtiden kommer til å jobbe med TV.

- Hvis jeg føler ikke blir rammet av et alvorlig virus rett før jeg skal på scenen som på Rådhusplassen, gir det mersmak. Jeg er bare glad hvis jeg får gjøre alle de tingene jeg elsker. Det er ikke så viktig om jeg jobber på radio eller TV, så lenge det handler om musikk. Jeg kommer aldri til å bli programleder for «71 grader nord».

KONSERTOMRÅDE: Her er en oversikt over kveldens konsertområde på Torvet i Trondheim Sentrum. Foto: Grafikk:VG,

30-åringen går en hektisk sommer i møte. I tillegg til å lede norges store sommerturné, skal hun nemlig være DJ på festivaler hver helg hele sommeren.

Dancke var aldri i tvil hva hun skulle svare da hun fikk tilbud om sommerjobben.

- Uansett hvor stort og skummelt det føles, finnes det ikke et varmere sted man kan være. Uansett hvor mye galt jeg gjør, er det ingen som bryr seg. Publikum er her jo for å se Admiral P, Omer Bhatti, Gabrielle og resten av artistene, sier Dancke og legger til:

- Det er utrolig rørende å se publikum gråte når artistene opptrer. Jeg blir så glad for at de er glad. Det er ordentlig musikkglede.

Onsdag klokken 18.00 er det duket for folkefest på Torvet i Trondheim sentrum, og Margaret Berger, Admiral P, Marion Ravn, Omer Bhatti og Kaveh er blant artistene som skal sørge for å skape god stemning i trønderhovedstaden.

Les også

Mer om

  1. VG-Lista Topp 20
  2. VG-lista

Flere artikler

  1. VG-lista inntar Trondheim

  2. Slik blir VG-listas sommerturné

  3. Siste stopp på VG-listeturneen: Trondheim: Morgan Sulele: – Kan takke Jess Glynne

  4. VG-lista inntar Stavanger

  5. Disse blir med på hele VG-lista-turneen

  6. VG-lista inntar Bergen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder