FEIRET SEG SELV: 9. februar er det nøyaktig 50 år siden Paul McCartney og Ringo Starr og resten av The Beatles gjestet «The Ed Sullivan Show». Foto: AFP

McCartney og Starr børster støvet av Beatles-hits

Mandag kveld covret en rekke artister gamle Beatles-slagere i forbindelse med en TV-hyllest. Konserten ble avsluttet av Paul McCartney (71) og Ringo Starr (73).

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Starr og McCartney sto sist sammen på scenen i forbindelse med Grammy-utdelingen natt til mandag, men da spilte de en av McCartneys låter.

24 timer senere fremførte rockelegendene låtene «With a Little Help From My Friends» og «Hey Jude». Opptredenen var en del av en større konsertinnspilling som vil bli sendt 9. februar på TV-kanalen CBS - nøyaktig 50 år etter bandets historiske opptreden i «The Ed Sullivan Show», skriver Daily Mail.

Stjernespekket publikum

McCartney og Starr er de eneste gjenlevende i bandet etter at gitaristen George Harrison døde av lungekreft i 2001 og John Lennon ble myrdet i 1980.

JUBILEUM: I midten av januar var det 50 år siden «I Want To Hold Your Hand» gikk inn på den amerikanske hitlisten. Singelen ble The Beatles' første nummer én-hit i USA. Foran: Paul McCartney. Bak, fra venstre: Ringo Starr, John Lennon og George Harrison. Foto: Universal


De tidligere bandmedlemmene var likevel representert med øvrig familie. Mens Harrisons sønn, Dhani, spilte på scenen med Starr og McCartney, var både Lennons kone, Yoko Ono, og sønnen, Sean Lennon, på plass blant publikum. Det var også celebre personligheter som skuespilleren Tom Hanks og kona Rita Wilson.

Gjenforeningen av de to Beatles-medlemmene var bare et av flere musikkinnslag i forbindelse med Beatles-hyllesten. Store stjerner som Stevie Wonder, Keith Urban, Pharrell Williams, Katy Perry, John Mayer og Alicia Keys var blant artistene som gikk scenen og fremførte ulike låter fra The Beatles' musikkbibliotek.

Legender

Det er et halvt århundre siden Lennon, Harrison, McCartney og Starr ga ut sin første plate «Love Me Do». Platen var ingen megasuksess - den kom seg bare opp til en 17. plass på det britiske platebarometeret - men guttene hadde mer å by på.

Platen ble fulgt opp av «Please Please Me» og «From Me to You». Og så eksploderte det fullstendig med «She Loves You», som kom ut i august 1963 og bekreftet The Beatles' verdenshegemoni på hitlistene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder