DØMT FOR OVERGREP: Gary Glitter, her fotografert med parykk i1973. Foto:Afp,AFP

Eks-rockestjerne fikk 16 år for seksuelle overgrep

Gary Glitter er funnet skyldig og må 16 år bak lås og slå i flere seksuelle overgrep mot mindreårige.

Artikkelen er over fem år gammel

70-årige Paul Gadd, mest kjent under artistnavnet Gary Glitter, ble dømt til 16 år bak murene fredag ettermiddag, ifølge blant andre Sky News.

Han ble funnet skyldig tidligere i måneden.

Han ble dømt for et voldtektsforsøk, for å ha sex med en mindreårig og for fire tilfeller av krenkende angrep. Et av Glitters ofre var under ti år da han forsøkte å voldta henne i 1975.

Glitter angrep også to jenter på 12 og 13 år etter å ha lurt dem med bak scenen og fått de vekk fra sine mødre. Angrepene skjedde mens Glitter var på høyden som musikk-kjendis. Han toppet singellistene i hjemlandet tre ganger i 1973 og 1974, og holdt karrieren gående hele resten av tiåret.

«MUGSHOT»: Gary Glitter slik han ser ut nå for tiden. Foto:Handout,Reuters

Ifølge Sky News skal ikke Glitter ha vist noen følelser da han mottok fengselsdommen. Han fortalte retten at han er en «helt annen mann» nå.

Dommeren Alistair McCreath understrekte hvor traumatisk overgrepene har vært for ofrene i ettertid.

– Jeg har lest ofrenes uttalelser om hvordan det har påvirket dem. Det er tydelig i alle tilfellene at de er dypt preget av dine overgrep.

Retten fikk blant annet høre om hvordan Glitter angrep en 12 år gammel jente etter en konsert i Leicester i 1977. Hun ble med moren sin bak scenen og fikk signert en jakke, men ble senere invitert til sangerens hotellrom, hvor hun ble seksuelt misbrukt over langt tid. I et annet tilfelle angrep han en jente i sin egen garderobe etter en konsert i Watford nord i London.

Glitter nekter for at dette har skjedd, med en noe merkelig forklaring. Han måtte passe på parykkene sine, og derfor komme seg til hotellsuiten straks etter en konsert for å vaske dem.

Ifølge Daily Mail var det flere kvinnelige fans av Glitter til stede i rettssalen da han fikk dommen sin.

Glitter har tidligere vært i fengsel for besittelse av overgrepsbilder av barn og for å ha misbrukt to jenter i Vietnam.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder