PÅ SCENEN: Slik er vi vant med å se Joni MItchell - syngende på en scene. Her er hun i 2008 under en konsert i Los Angeles. Foto:Mark Mainz,Ap

Crosby om Joni Mitchell: Hun fikk en hjerneaneurisme og kan ikke snakke

Artist David Crosby (73), som er en nær venn av Joni Mitchell (71), forteller at hun må kjempe hardt for å komme seg tilbake til hverdagen.

  • Kristine Hellem Aanstad

Den legendariske artisten Joni Mitchell ble 31. mars funnet bevisstløs i sitt hjem i Los Angeles. Siden da har det blitt meldt mye forskjellig om helsetilstanden til 71-åringen, men den siste måneden har det vært ganske stille rundt Mitchell.

Det var helt til hennes gode venn David Crosby (73) ble intervjuet av HuffPost Live. Der fikk han et spørsmål om hvordan det gikk med venninnen hans, og da svarte ham:

GOD VENN: Musiker David Crosby. Foto:Robyn Beck,Afp

– Så vidt jeg vet så snakker hun ikke ennå. Hun er hjemme og får behandling, og hun helsetilstanden blir bedre, sa han og fortsatte:

– Hun har lidd et kraftig tilbakefall. Hun fikk en aneurisme, en utposning i hjernen, og det tok en god stund før noen fant henne. Hun må kjempe hardt for å komme seg tilbake, akkurat slik du må kjempe deg tilbake fra en traumatisk hjerneskade, fortalte ham ifølge Time.

Ifølge Time går vennskapet til de to artistene tilbake til 1960-tallet, hvor de var sammen en liten periode.

– Hun er en tøff jente, og veldig smart. Hvor mye hun kommer til å klare å komme tilbake og når, vet jeg ikke, og jeg ønsker heller ikke å gjette.

Ettersom det har vært lite informasjon om helsetilstanden til 71-åringen begynte flere rykter å spre seg, og til slutt måtte Mitchell bestevenninne se seg nødt til å avkrefte at den populære artisten lå i koma.

Teamet til Mitchell har oppdatert hjemmesiden hennes om hvordan det går med 71-åringen, men den siste oppdateringen var 28. april – og da lød meldingen: «Vi forventer at hun skal bli helt frisk».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder