Norske Bieber-eksperter bekymret for stjernens helse

Nyheten om Justin Biebers (19) kollaps på scenen i London i går kveld, blir mottatt med stor uro i den norske Bieber-leiren.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Justin Bieber på Instagram

Bieber måtte i går kveld avbryte konserten i O2 Arena i London fordi han fikk problemer med pusten. Bak scenen skal tenåringsidolet ha besvimt - før han etter 20 minutter valgte å fullføre showet med ytterligere tre låter.

VGTV: Her går det galt for Bieber

Deretter bar det rett til sykehus for sjekk.

Den kanadiske popstjernen, som nylig rundet 19 år, kjører et beinhardt tempo under sin pågående verdensturné. Gårsdagens hendelse er ikke den eneste i sitt slag. Bilder av Bieber som spyr på scenen og rapporter om hjernerystelse under konserter, er bare noe av det som har skapt overskrifter.

UROLIGE: Ida Fladen (t.v.) og Chioma Anugweje er blant Norges mest ihuga Bieber-fans. Bildet i midten viser superstjernen i London for fire dager siden. Foto: VG, AP og privat

Til Norge neste måned

I neste måned er det den norske fansen som skal få oppleve 19-åringen live, når han holder tre konserter på Telenor Arena i Bærum utenfor Oslo.

Selv om Bieber i morgentimene i dag twitret og har lagt ut bilde av seg selv på Instagram med beskjed om at han føler seg bedre, frykter norske Bieber-eksperter for stjernens helse.

- Ikke noe sjokk

- Dette føyer seg bare inn i rekken av flere litt merkelige ting som har skjedd i det siste. Vi ser et mønster, så egentlig kom det ikke som noe sjokk. Han har enormt press på seg og mye han skal tåle, sier NRK P3-programleder og Bieber-fan på sin hals, Ida Fladen (26), til VG.

- Jeg blir jo bekymret for helsen hans, det innrømmer jeg. Man besvimer jo ikke uten grunn. Det er helt klart noe som ikke er som det skal, mener Bieber-eksperten - som også frykter for norgeskonsertene.

- Det var noe av det første jeg tenkte da jeg hørte at han hadde kollapset. Det hender at ting avlyses i slike tilfeller. I så fall står også norgeskonsertene i fare. Samtidig kan det hende at det som skjedde i går, var helt uskyldig.

LIVSTEGN: Bieber hilste til fansen fra sykesengen i natt. Foto: Instagram

Fladen mener at dersom ikke Bieber selv klarer å sette grenser, så må familien og apparatet rundt ham sette foten ned.

- Han er jo såpass ung, så noen andre må bremse ham hvis han selv ikke klarer å si stopp.

POPULÆR: Justin Bieber er verdens mest populære mannlige artist om dagen. Foto: AFP

DISKUTER: Hva tenker DU om Bieber-hardkjøret? Frykter du for stjernens helse - og tror du norgeskonsertene kan ryke? Diskuter i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

Fansen raste

Gårsdagens kollaps kommer i kjølvannet av O2-konserten tidligere i uken, hvor Bieber-fansen raste etter at popstjernen kom to timer for sent på scenen.

VGTV: - Nå hater vi ham

Ennå er det ikke klart hva som feiler Bieber. I sin ferske Twitter-melding forklare han at de holder på å finne ut hva som skjedde. Han takker også fansen som fikk ham gjennom gårsdagens konsert på tross av helsetilstanden.

- Tar ikke vare på seg selv

Chioma Anugweje (21), stor Bieber-fan, blogger og journalist hos nettstedet 730.no , tror Bieber er skikkelig overarbeidet.

- Han har gjort så mange konserter i London nå uten pause. Det må være ekstremt slitsomt. Jeg synes dette ganske tydelig viser at han ikke tar vare på seg selv, sier Anugweje til VG.

Hun regner likevel med at konsertene i Norge går sin gang.

- Siden han havnet på sykehus i går, så må han nok ta det litt rolig akkurat nå. Men jeg tror han kommer til å levere fantastiske konserter når han kommer hit.

Undrende til tempoet

Hun setter et stort spørsmålstegn ved apparatet rundt den verdensberømte 19-åringen som lar ham holde på som han gjør.

POPIDOL: Bieber på scenen i Oslo i fjor sommer. Foto: Mattis Sandblad

- Noen er tydeligvis veldig opptatt av å tjene penger på ham, hvis ikke hadde de sørget for flere pauser. Og så er nok Bieber selv ivrig etter å få jobbene raskt unna. Selv om han synes det er gøy å være på turné, så vil han helst bli ferdig så fort som mulig, tror 21-åringen.

Arrangøren beroliger

Atomic, som arrangerer Biebers tre konserter i Norge i april, frykter ikke at ikke showene skal gå som planlagt.

- Vi er ikke redd for det. Derimot er vi så sikre som vi kan være på at de går sin gang, sier Peer Osmundsvaag, daglig leder, som for tiden befinner seg i nettopp London for å planlegge logisitkk og sikkerhet rundt norgeskonskonsertene.

Når Bieber kommer til Norge i april, blir det stjernens andre besøk i Norge på ett år. Stjernen satte hovedstaden fullstendig på hodet under sitt promobesøk i mai i fjor.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

getting better. thanks for everyone pulling me thru tonight. best fans in the world. figuring out what happened. thanks for the love
— Justin Bieber (@justinbieber) 8. mars 2013

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder