ETT ÅR ELDRE: Adelèn kom på andre plass i MGP-finalen i fjor. Nå er hun i gang med ny videoinnspilling, og lover publikum å vise en en mer voksen side av seg selv. Foto: Andrew MacPherson

ETT ÅR ELDRE: Adelèn kom på andre plass i MGP-finalen i fjor. Nå er hun i gang med ny videoinnspilling, og lover publikum å vise en en mer voksen side av seg selv. Foto: Andrew MacPherson

MGP-Adelén bruker Janteloven som inspirasjon

MGP-Adeléns musikk-karriere skyter fart. Nå gir 17-åringen alt for å lykkes i utlandet.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Adelén Rusillo Steen er aktuell som artist på det offisielle VM-albumet med låten «Olé». Nå har hun satt seg som mål å lykkes med musikken utenfor Norges grenser. På vei mot toppen lar hun seg inspirere av Janteloven, som hun mener gjør det lettere for folk å skille seg ut.

- Janteloven betyr mye her i Norge, men jeg lar meg ikke hemme av den. Tvert i mot, jeg lar meg inspirere. Den gir meg en mulighet til å være unik. Det gir meg en ekstra god følelse å lykkes med noe, når jeg vet at det finnes folk som ikke har troen på meg, sier artisten.

For under en måned siden fikk hun vite at hun, sammen med store stjerner som Shakira, Ricky Martin, Jennifer Lopez og Aviici, er en av artistene på det offisielle VM-albumet.

Artisten har holdt nyheten tett til brystet frem til i går.

- Helt siden jeg ble en del av musikkbransjen har jeg fått beskjed om å holde ting for meg selv frem til det blir offisielt. Jeg har lært at det er mange store planer i musikkbransjen som ofte faller i grus, sier 17-åringen.

POPULÆR I SPANIA: Denne sommeren skal Adelén, som er halvt spansk, opptre to ganger foran et spansk publikum. Foto: Frode Hansen

Har ikke behov for å skryte

Samtidig som nyheten om VM-låten ble kjent, bekreftet David Eriksen, Adeléns manager, at artisten i mai skal opptre på Primavera Sound-festivalen i Barcelona og 40 Principals i Madrid.

Selv om artisten nå er i ferd med å realisere drømmen sin, er hun tilbakeholden når det kommer til å hylle seg selv i sosiale medier.

- Jeg forsøker å holde føttene på bakken. Jeg føler meg ikke noe bedre enn andre, og har ikke behov for å skryte. Jeg er bare glad for at jeg lykkes med musikken min, for det tar jeg ikke som en selvfølge, sier hun.

- Tror du at ditt store gjennombrudd er rett rundt hjørnet?

- Det er i alle fall helt klart at det som skjer nå har mye å si. Nå når jeg et stort publikum. Skjer det, så skjer det fordi jeg fortjener det, sier artisten som har som mål å gjøre seg kjent som artist utenfor Europa.

Mer voksen

I dag er Adelén på vei til Spania med familien. Når hun kommer hjem etter påske, venter innspilling av musikkvideoen til «Olé».

Adelén forteller til VG at publikum vil få se en langt med voksen utgave av henne.

- Jeg har endret meg mye det siste året. Jeg er jo snart 18! Folk kan glede seg til å se en mer voksen utgave av meg. Det blir en sommerlig video full av fotball, rytmer og glede. Mer vil jeg ikke si, sier hun.

Foreløpig er det ikke bestemt om Adelén skal opptre under Brasil-VM, som starter 12. juni.

- Jeg har veldig lyst til å synge låten, men jeg blir ikke skuffet hvis det ikke blir noe av. Bare det å være med på albumet er stort. Alt som skjer nå er bare en bonus.

- Hvordan tror du du vil reagerer hvis du får møte de store stjernene på VM-platen?

- Uff, jeg blir sikkert starstruck. Mange av dem er artister jeg hører på og ser til. Det å møte dem ville gitt meg mye inspirasjon, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder