DRØMMER FORTSATT OM BRYLLUP: Chris Medina (26) og kjæresten Juliana Ramos (26) har støttespillere over hele verden. Bildet nederst til venstre viser trafikkskadde Juliana sammen med Chris før ulykken. Bildet over er fra Idol-auditionen sammen dommer Steven Tyler på nyåret. Foto BULLS

Chris Medina (26) til VG: - Skulle ønske kjæresten min kunne se meg synge i Norge

(VG Nett) YouTube-kometen Chris Medina, som har trollbundet hele verden med sin kjærlighetshistorie, gleder seg til å opptre for sitt største publikum noensinne på Rådhusplassen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

26-åringen fikk hele «American Idol»-juryen til å gråte da han sang til sin sterkt funksjonshemmede forlovede, Juliana Ramos (26), tidligere i vår . Siden har han fått mange millioner fans på, og hitballaden «What Are Words» troner øverst på VG-lista for 7. uken på rad.

LES OGSÅ: Sånn smeltet han juryen

17. juni er Medina blant artistene som går på scenen under VG-lista Topp 20-showet i Oslo.

- Jeg skulle så gjerne hatt med Juliana til Norge. Hun har nettopp blitt medisinsk klarert for flyreiser, men turen er nok i lengste laget, sier Medina til VG på telefon fra hjembyen Chicago.

26-åringen blir overveldet når han hører at det kan komme så mange som 100.000 tilskuere.

- Wow, det blir i så fall den største folkemengden jeg har sunget for. Jeg skal sørge for at det blir filmet, så Juliana kan få se at jeg synger til henne foran så mange.

Besøk Facebook-gruppa til Rådhusplassen-showet

Hjerneskadet i bilulykke

Medina og Ramos har vært kjærester siden de var 17. For to år siden fikk bryllupsplanene en bråstopp da Medinas vakre forlovede havnet i en bilulykke som kvestet henne og ga henne omfattende hjerneskader. Det er nettopp det «What Are Words» handler om.

- Jeg tror de norske lytterne har festet seg mer til innholdet i låten enn hva folk i USA har gjort. Det er helt utrolig at låten topper i Norge uke etter uke, sier Medina om den intense, musikalske kjærlighetserklæringen.

BLE STJERNE OVER NATTEN: Chris Medina - her på en kjendisfest i London i ferbuar. Foto: WENN

Se musikkvideoen på YouTube eller i bunnen av artikkelen.

- Hva slags mann er jeg hvis jeg forlater henne når hun trenger meg mest? synger han i låten, som Oslo-mannen Andre Lindal (34) har vært med på å skrive.

LES OGSÅ: Her er Medinas norske bakmann

- Lindal og de andre låtskriverne har klart å fange akkurat det jeg føler, og hvordan jeg er som person. Juliana har vært og er fortsatt min beste venn. Jeg har lovet å ta meg av henne, sier 26-åringen.

YouTube: Se Medina og kjæresten på audition

Enormt press

Medina røk ut av «American Idol» før finalerundene. Likevel er han den av deltagerne som har vakt størst oppmerksomhet utenfor USAs grenser. Musikkvideoen til «What Are Words», som viser levende bilder av Medina som frir til kjæresten kort tid før ulykken, går som en farsott på nettet.

- Det er et stort løfte du har gitt forloveden din, og du har avgitt det med hele verden som vitne. Hva tenker du om det?

- Ja, det er stort, og det er et enormt press. Mitt største ønske er å få henne frisk. Jeg kan bare motivere henne og være der, sier Medina, som har bestemt at alle inntektene til låten skal gå til kjærestens Recovery Fund.

- Etter ulykken var jeg svært nedbrutt. Jeg sluttet å synge og la ned gitaren. Og jeg gikk opp i vekt. Jeg jobbet på Starbucks og ante ikke hvordan jeg kunne ta meg av Juliana. «Idol» forandret livet mitt. Nå kan jeg gjøre det jeg elsker - nemlig å synge samtidig som jeg kan forsørge Juliana.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STELLER KJÆRESTEN: Chris Medina og Juliana Ramos' mor, Janet Barnes, tar seg av den sterkt funksjonshemmede 26-åringen. Her hjemme i Chicago. Foto: BULLS

Håper på ekteskap

Medina har de siste månedene reist verden rundt med «What Are Words». Han nyter suksessen, men synes det er vanskelig å reise fra kjæresten.

- Det er vanskelig for meg å stole på at andre tar så godt vare på henne som jeg ønsker. Men moren hennes er en trygg og god støtte. Med tiden håper jeg å kunne ta Juliana mer med på reisene. Da skal vi besøke Norge sammen, sier Medina.

OMSORGSFULL: Chris Medina har lovet å stå last og brast ved kjærestens side. Her er de to på et bilde fra i mars. Foto: AP

- Hvilke tanker gjør du deg om kjærligheten og fremtiden?

- Jeg håper fortsatt at Juliana og jeg kan gifte oss en dag. Det ville vært fint. Men akkurat nå er jeg mer opptatt av at hun skal lære å knytte skolissene og gjøre ting på egen hånd enn at jeg skal be henne forplikte seg til meg, sier Medina.

Troen satt på prøve

Medina tror fortsatt på Gud, selv om han innrømmer at det var vanskelig da tragedien rammet.

- Selv om jeg i starten stilte spørsmålstegn ved alt, fortsatte jeg å be. Først om at hun skulle overleve, og deretter om at jeg skulle klare å ta meg av henne. Jeg har blitt bønnhørt. Men ingen skal få meg til å tro at det var en mening med det som skjedde, sier Medina til VG.

Han er svært rørt over at så mange lar seg gripe av historien deres.

- Det vitner om at det er mye godt i mennesker. Både Juliana og jeg er takknemlige for at mennesker vi ikke kjenner ber for oss. Juliana pleier å si til meg at jeg har blitt berømt, men sannheten er at hun er like berømt. Vi blir oftere gjenkjent på gaten når vi er sammen enn når vi er alene, sier Medina.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PLANLA EKTESKAP: Juliana (26) og Chris (26) - her fra lykkeligere dager - har vært sammen siden de var 17. De forlovet seg like før ulykken. Foto: BULLS

Plateplaner

Medina håper å kunne lansere et helt album om ikke så lenge.

- Jeg har mange sanger, og jeg tror publikum vil høre dem. Målet mitt er å inspirere. Jeg vil lage musikk som folk kan danse, klemme og juble til - ikke bare gråte. Og jeg jobber gjerne med Andre Lindal igjen - han gjorde en fantastisk jobb, sier Medina og legger til at han er i dialog med et plateselskap.

Mer om VG-lista

Medina skal også opptre på Schools Out Festival på Notodden i Telemark 10. juni.

BASE I L.A.: Andre Lindal fra Oslo bor i Los Angeles, hvor han skriver og produserer låter på heltid. Foto: PRIVAT

Norsk bakmann: - Fantastisk

Norske Andre Lindal (34) har vært med å skrive og produsere Chris Medinas hitballade «What Are Words». Lindal, som er bosatt i Los Angeles, fryder seg over at balladen topper VG-lista uke etter uke.

- At han har vært nummer én i syv uker, er helt fantastisk. Det kan kun krediteres den utrolig oppvakte og innsiktsfulle befolkningen som finnes i vårt vakre land. Jeg er glad for at nordmenn nå får oppleve ham på norsk jord, sier Lindal til VG Nett.

- Det betyr ekstra mye for meg som produsent og låtskriver at det ikke alltid er opptempo danselåter som må til. Nå om dagen er det vanskelig å selge ballader, men «What Are Words» kommer alltid til å være et bevis på at det er mulig å lage en hit uten synther eller utspilte 4-på-gulvet-trommer. Chris Medina er en unik person, og et forbilde å strekke seg etter, sier Lindal.

- Jeg vil alltid være der om han skulle trenge noe, legger nordmannen til.

Mer om Andre Lindal her

Lindal har skrevet og produsert «What Are Words» sammen med amerikanske Rodney Jerkins og britiske Lauren Christy.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder