TOK FYR: Politiet trodde antent olje var årsaken til Lamborghini-brannen som oppsto da Tshawe Baqwa kjørte uten førerkort for en knapp måned siden. Foto: Espen Braata/VG/Bonnier

Madcon-Tshawe kjørte uten lappen - igjen

Bare én måned etter at Tshawe Baqwa (31) kjørte Lamborghinien som begynte å brenne, er han igjen ute og kjører med sportsbil - uten førerkort!

Artikkelen er over åtte år gammel

I et nyhetsinnslag som ble sendt på TV2 på tirsdag, kunne man se artisten kjøre en hvit Ferrari i Bremanger i Sogn og Fjordane. I passasjersetet sitter en person foroverlent og filmer.

Ifølge vegtrafikkloven må en person uten førerkort ha med en ledsager som må være over 25 år og hatt sertifikatet i sammenhengende fem år for at sjåføren skal kunne øvelseskjøre lovlig.

På NAF sine egne hjemmesider blir det opplyst at «ledsager ved øvelseskjøring blir regnet som bilens juridiske fører under øvelseskjøringen».

Bilen skal også være utstyrt med en rød og godt synlig «L» bak på bilen.

Uten L-merke

VG vet at dette merket ikke var festet på bilen da Tshawe kjørte på tirsdag.

Lensmann Hans Runde Strandos er ikke kjent med saken da VG opplyser han om dette per telefon i går.

- Det var jeg ikke klar over, men dette er ikke lovlig. Vi vil se nærmere på denne saken, sier lensmannen.

Ferrarien var leid inn i forbindelse med musikkvideoinnspillingen til Madcon som foregår i Bremanger.

VG var i denne uken på besøk under innspillingen. Tshawe spøkte da åpenlyst under et TV-intervju med at han ikke kom til å kjøre bil uten sertifikat.

På spørsmål om han har noe kommentar til episoden tidligere i sommer hvor han kjørte en Lamborghini som begynte å brenne, var han ordknapp.

Fikk munnkurv

- Jeg skjønte at du kom til å spørre om det. Jeg kunne gjerne ha snakket om det, men jeg har fått munnkurv, sa han med et smil.

Produsent Svein Arild Vatsø leder innspillingen av musikkvideoen. Han forteller at det var en fra filmcrewet som var ledsager da Tshawe kjørte Ferrarien.

- Det var en person i 30-årene som kjørte bilen. Jeg vil tro at han har hatt sertifikatet i over fem år, sier han.

VG har vært i kontakt med Madcons manager Peter Peters. Han har ikke besvart henvendelser vedrørende denne saken.

I går skrev VG Nett at Oslo politidistrikt har gitt Baqwa en bot på 8000 kroner for kjøringen av Lamborghinien uten førerkort tidligere i sommer. Artisten kan nå velge å betale boten eller ta saken til retten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder