POPULÆRE: Marcus & Martinus har fått en enorm fanskare av unge jenter. Foto: Trond Solberg , VG

Fans ventet hele natten på Marcus & Martinus

Unge fans trosset advarsler og møtte opp midt på natten for å sikre seg god plasser til guttenes konsert under Vinterlyd.

Ida Christine Johannessen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

P4 arrangerer i samarbeid med Kreftforeningen Vinterlyd og lørdag er det duket for konsert i Bergen. Konserten starter ikke før klokken 15 i ettermiddag, men allerede klokken 04 natt til lørdag forsøkte de første tilskuerne å sikre seg en plass, melder Bergensavisen.

– Det var en gruppe på rundt åtte jenter som møtte opp, og de var der først og fremst for å få med seg Marcus & Martinus, forteller presserådgiver i Kreftforeningen, Arild Domaas, til VG.

Tvillingbrødrene Marcus og Martinus Gunnarsen er en av konsertens store trekkplastre og det ble tidlig fryktet at fans ville trosse kulden for sine idoler.

Les også: Marcus & Martinus, ikke Markus og Martinius

Bortvist fra området

Etter at ryktene spredte seg om grytidlig oppmøte i sosiale medier valgte arrangøren å bortvise alle fra konsertområdet frem til klokken 10 for å forhindre av folk skulle fryse. Advarselen holdt likevel ikke de ivrigste publikummerne borte.

– Vi har vært veldig tidlig ute med å oppfordre folk til å ikke møte opp så tidlig, både i skolene, gjennom sosiale medier og politiet, og vi har vært klare på at de som gjør dette vil bli bortvist. Vi ønsker jo ikke at unge mennesker skal gå rundt her en kald vinternatt, sier Domaas.

Jentene forlot konsertområdet, men satte seg så nærme som mulig utenfor sperringene.

– Når man sitter på asfalten i mange timer midt på vinteren er det klart at man blir kald. Vi hadde heldigvis et frivilligkorps på plass halv ni som ga dem drikke og pledd.

Les også: Vinni og Paperboys gjør comeback

Ikke første gang

Domaas forteller at det likevel ikke er første gang de har opplevd en slik situasjon. Ivrige fans lot seg godt merke da Isac Elliot var en del av Vinterlyd-konserten i 2014 og 2015.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKAPER HYSTERI: Ungpikeidolet Isac Elliot. Her er fra VG-listakonserten på Rådhusplassen. Foto: Cornelius Poppe , NTB scanpix

– Men det har aldri vært noen som har dukket opp så tidlig som Marcus og Martinus-fansen, påpeker Domaas.

Vinterlyd besøker flere byer i Norge fra 27. februar til 26. mars og på artistplakaten finner man navn som Paperboys, Julie Bergan, Morgan Sulele, Katastrofe, Sandra Lyng og The Main Level.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder