MINNEKONSERT: 13 oktober arrangerer familien til Prince en stor minnekonserten til ære for den avdøde artisten. Foreløpig er det ikke kjent hvilke artister som stiller. Foto: AP

Familien arrangerer minnekonsert for Prince

Familien til Prince ønsker å hedre den avdøde popartisten med en minne-konsert 13. oktober i hans hjemby Minneapolis.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det melder BBC. I en uttalelse fra Princes søsken heter det at de er «rørt og beveget over den kjærlighet og støtte som Princes venner og fans over hele verden har utvist» etter at han døde brått i april i år, 57 år gammel.

– Vi er glade for å kunne samle alle som vil til denne offisielle familiemarkeringen og feiringen av Princes liv, hans musikk og alt han oppnådde. Det beste stedet for en slik markeringen er nettopp hans hjemby Minneapolis, skriver familien videre.

Foreløpig er det ikke kjent hvilke artister som vil delta på konserten som avholdes i US Bank Stadium i Minneapolis. Men det heter også i uttalelsen fra familien:

Les også: Ekskona knust: - Han var mitt alt

– Vi er beæret overfor de artistene som vil hylle Prince på denne måten og takknemlige overfor de mange som er med på å gjøre denne konserten videre.

– Prince var det største multitalentet popmusikken noen gang hadde, skrev VGs musikkanmelder Morten Ståle Nilsen i sin kommentar i forbindelse med dødsfallet.

Prince døde brått 21. april. Han ble funnet av politiet i Carver County rykket ut til superstjernens hjem, Paisley Park Studios, i Chanhassen i Minnesota klokken 09.43 lokal tid. Politiet opplyste i en pressemelding at artisten ble funnet livløs i en heis i bygget, og at det ble forsøkt gjenopplivning. Han ble erklært død på stedet et drøyt kvarter senere.

Fikk du med deg denne? Prince kan ha reddet Eric Claptons liv

– Jeg klarer ikke engang å komme på ord som beskriver hva jeg føler. Denne mannen var mitt alt. Vi hadde en familie. Jeg er mer enn utrøstelig og knust, sa Princes ekskone Mayte Garcia til People samme dag.

Dødsfallet utløste sterke sorgreaksjoner over hele verden og spekulasjonene gikk lenge rundt hva som kunne være dødsårsaken. I begynnelsen av juni ble det kjent at at artisten døde en overdose av svært sterke smertemedisiner.

Prince er obdusert: – Ingenting tyder på selvmord

Nyhetsbyrået AP meldte da at Prince døde av en overdose fentanyl, et syntetisk smertestillende medikament. Det er cirka 80 ganger sterkere enn morfin ifølge Store medisinske leksikon. Fentanyl er også mange ganger sterkere enn heroin, ifølge AP.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder