I stjerneselskap under Billboard Music Awards

GRUNN TIL Å SMILE: Eventyråret 2014 er ikke helt over for Nico & Vinz. Nå er duoens «Am I Wrong» nominert til årets radiolåt under det kommende Billboard Music Awards. Foto:Mattis Sandblad,VG

Celeber prisnominasjon til Nico & Vinz

Nico & Vinz kan stikke av med prisen for årets radiolåt når selveste Billboard Music Awards deles ut.

  • Stein Østbø

Artikkelen er over fem år gammel

Det er Billboard som står bak verdens mest berømte hitlister, der Nico & Vinz i fjor nådde helt opp til fjerdeplass (og tredjeplass på iTunes) med «Am I Wrong». Tirsdag kveld ble nominasjonene til årets Billboard Music Awards offentliggjort - og det altså med en norsk duo på nominasjonslista.

Radiospilling er en sentral del av Billboards singleliste - Hot 100 - og det er nettopp heftig rotasjon på radio som gjør at Nico & Vinz-låten er nominert til årets radiolåt når Billboard Music Awards skal deles ut på selveste 17. mai.

Men konkurransen er knallhard; Nico & Vinz skal kjempe mot monsterhits som John Legends «All Of Me», Magic!s «Rude», Sam Smtihs «Stay With Me» og Pharrell Williams' «Happy» i radioklassen.

Nominasjonen blir ekstra hyggelig i lys av at Billboard var svært lunkne til Nico & Vinz' debutalbum, «Black Star Elephant», og at duoens oppfølgersingle, «In Your Arms», aldri nådde høyere enn 72.plass.

Det er fjorårets store single- og albumartister i USA som selvfølgelig dominerer nominasjonene til årets Billboard Music Awards. Taylor Swift har hele fjorten nominasjoner, mens Sam Smith følger hakk i hæl med tretten.

Deretter følger Iggy Azalea med tolv og Meghan Trainor med ni.

Uansett pris eller ikke; 2014 ble et godt år for Nico & Vinz som ble kronet med tittelen Årets Spellemann her hjemme i Norge, en prisutdeling de selv ikke deltok på.

«Am I Wrong» har nå blitt avspilt eventyrlige 261 millioner ganger på Spotify og gutta har med det allerede tjent flere millioner kroner bare på streaming.

Les også

Mer om

  1. Nico & Vinz

Flere artikler

  1. Nico & Vinz i studio med Pharrell

  2. Pengerot for Nico & Vinz

  3. Nico & Vinz til VG-lista-showet: – Nå har vi det gøy igjen!

  4. Nico & Vinz til VG: Flere spennende samarbeid i vente

  5. Plateanmeldelse: Nico & Vinz: «Elephant in the Room»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder