GRUNN TIL Å SMILE: Eventyråret 2014 er ikke helt over for Nico & Vinz. Nå er duoens «Am I Wrong» nominert til årets radiolåt under det kommende Billboard Music Awards. Foto:Mattis Sandblad,VG

Celeber prisnominasjon til Nico & Vinz

I stjerneselskap under Billboard Music Awards

Nico & Vinz kan stikke av med prisen for årets radiolåt når selveste Billboard Music Awards deles ut.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er Billboard som står bak verdens mest berømte hitlister, der Nico & Vinz i fjor nådde helt opp til fjerdeplass (og tredjeplass på iTunes) med «Am I Wrong». Tirsdag kveld ble nominasjonene til årets Billboard Music Awards offentliggjort - og det altså med en norsk duo på nominasjonslista.

Radiospilling er en sentral del av Billboards singleliste - Hot 100 - og det er nettopp heftig rotasjon på radio som gjør at Nico & Vinz-låten er nominert til årets radiolåt når Billboard Music Awards skal deles ut på selveste 17. mai.

Men konkurransen er knallhard; Nico & Vinz skal kjempe mot monsterhits som John Legends «All Of Me», Magic!s «Rude», Sam Smtihs «Stay With Me» og Pharrell Williams' «Happy» i radioklassen.

Nominasjonen blir ekstra hyggelig i lys av at Billboard var svært lunkne til Nico & Vinz' debutalbum, «Black Star Elephant», og at duoens oppfølgersingle, «In Your Arms», aldri nådde høyere enn 72.plass.

Det er fjorårets store single- og albumartister i USA som selvfølgelig dominerer nominasjonene til årets Billboard Music Awards. Taylor Swift har hele fjorten nominasjoner, mens Sam Smith følger hakk i hæl med tretten.

Deretter følger Iggy Azalea med tolv og Meghan Trainor med ni.

Uansett pris eller ikke; 2014 ble et godt år for Nico & Vinz som ble kronet med tittelen Årets Spellemann her hjemme i Norge, en prisutdeling de selv ikke deltok på.

«Am I Wrong» har nå blitt avspilt eventyrlige 261 millioner ganger på Spotify og gutta har med det allerede tjent flere millioner kroner bare på streaming.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder