Kaos i Buenos Aires da a-ha ankom

BUENOS AIRES (VG) Morten Harket og Magne Furuholmen forårsaket popstjerne-stemning av godt gammelt merke da de ankom Argentina og sin svært trofaste fanskare.

  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over fire år gammel

A-ha tyvstarter Sør-Amerika turneen i den argentinske hovedstaden med konsert på Luna Park torsdag.

Grytidlig tirsdag morgen landet de på Ezeiza-flyplassen 50 minutter utenfor sentrum av Buenos Aires, og det var det flere som hadde fått med seg. Et par hundre fans fylte ankomsthallen og stod klare med norske flagg og argentinske a-ha bannere da Morten Harket og Magne Furuholmen ankom med nattflyet fra Frankfurt. Sistemann, Paul Waaktaar-Savoy kommer senere tirsdag med en annen reiserute.

Plateanmeldelse: «Cast In Steel»

Fansen hadde ventet en stund og stod klare bak oppstilte gjerder, av logistiske og sikkerhetsmessige årsaker. Men planene gikk raskt i vasken da Morten Harket og Magne Furuholmen valgte en annen utgang. Et par observante fans fikk det med seg, og med ett var hele avgangshallen i bevegelse og det totale kaos hersket. a-ha-fansen, mange av dem fra fanklubben som har holdt det gående siden 1988, flokket seg rundt Morten og Magne.

Gjenforening: a-ha gjør comeback

VGs reportere observerte utdeling av både kyss og klem. Argentinerne var ikke spesielt bluferdig i møte med de to norske popstjernene. Morten og Magne ble dratt i alle retninger, og Magne rakk bare å svare på hvordan mottakelsen er før han måtte løpe til neste selfie/kyss/klapp/klem.

– Det er hyggelig å treffe gamle kjente!

LAGBILDE: Fanklubben Wildest Dream klarte til slutt å få Morten Harket og Magne Furuholmen samlet til et slags fellesbilde på flyplassen. Foto: Eskil Wie Furunes , VG

Til Norge: a-ha avslutter turneen hjemme

Luis Ardoiun er leder for fanklubben «Wildest Dream», han hadde selvsagt stått opp grytidlig for å se de norske heltene.

– Jeg har vært i fanklubben i 27 år, jeg tror kanskje den argentinske fanklubben er den eldste eksisterende. Du ser jo her at vi er lojale fans!

– Hva er ønskelåten din for konserten torsdag?

– «Hunting high and low», den ønsker jeg meg, sier Luis.

Patricia Rosemberg fra Buenos Aires er en annen fan VG traff på flyplassen. Hun har denne teorien om hvorfor a-ha fortsatt står så sterkt i land som Argentina og Brasil.

– Vi er to veldig lojale og lidenskapelige folk. Vi gjør ikke ting halvveis; når vi forelsker oss i noe, er det for alltid. Argentinere spesielt er veldig lidenskapelige når det kommer til musikk, vi liker det nesten like godt som fotball.

– Og så tror jeg det går begge veier: Bandet føler kjærligheten vi gir til dem, og de gir tilbake ved å være ekstremt hyggelige mot sine fans her. Det er et forhold som har vokst helt siden starten med a-ha og det ser ikke ut til å ta slutt!

Les på VG+: Eksklusivt intervju med a-ha: Kunne blitt duo

Les også

Mer om

  1. a-ha

Flere artikler

  1. Furuholmen etter a-ha-comebacket: - Gjorde alle feil jeg kunne gjøre!

  2. a-ha frykter «gnål» før comeback-konserten

  3. Konsertanmeldelse: A-ha

  4. Pluss content

    Derfor er Sør-Amerika viktig for a-ha-comebacket

  5. a-ha med ny plate, film og turné

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder