GP-KLAR: Carl Espen Thorbjørnsen representerer Norge med låten «Silent Storm» under torsdagens semifinale. Foto: AFP

MGP-kommentar: Gi jernet, Carl Espen!

Norge og Carl Espen har alle muligheter til å nå Eurovision-finalen lørdag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Alt er opp til han selv i torsdagens semifinale.

Tirsdagens semifinale bekreftet at Europa er klar for en balladevinner i Eurovision 2014. Og den balladen skal ha kvaliteter utover det typisk Eurovision-kitschy; derfor røk Belgia ut, mens Sverige, Armenia og Aserbajdsjan gikk videre.

Carl Espen og låtskriver-kusine Josefin Winthers «Silent Storm» har også disse kvalitetene. Men de går ikke til finalen gratis; nå skal det leveres også fra scenekanten.

KOMMENTERER: VGs musikkekspert Stein Østbø. Foto: NILS BJÅLAND

Svenske Sanna Nielsen beviste i sin semifinale tirsdag hvor viktig det er at selve sceneopptredenen fungerer plettfritt. Sanna har rutine fra flere svenske Grand Prix-finaler og grep begjærlig muligheten til å skinne når anledningen endelig kom i den internasjonale semifinalen. Plutselig hadde hun også passert Armenia som bookingselskapenes favoritt til å vinne hele greia.

Carl Espen mangler helt denne scene-rutinen. Likevel har han hatt god tid siden den norske finalen - og den siste uka med prøver i København - til å omforme «Silent Storm» fra en innadvendt og svært personlig ballade til å favne enda flere.

Samtidig er konkurransen torsdag lettere enn på tirsdag, iallfall på balladesiden. Om altså Europa fremdeles vil ha dette.

Gi jernet, Carl Espen!

STEIN ØSTBØ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder