ALBUMAKTUELLE: Jaa9 & OnklP står bak hiter som «Glir forbi» og «Kjendisparty». Torsdag slapp de albumet «Føkk ferie», og feirer med utsolgt konsert på Rockefeller. Foto: JAN PETTER LYNAU Foto: ,

OnklP: – Folk venter bare på at jeg skal drite meg ut igjen

Pål «OnklP» Tøien (30) forteller at suksessen han har hatt det siste året gjør det lettere for ham å holde seg i skinnet.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

I kjølvannet av «Hver gang vi møtes» og «Styggen på ryggen» har Pål «OnklP» Tøien blitt en folkelig type – og ting har falt på plass. Det har også økonomien, sier han.

Tøien har nemlig vært i trøbbel med kemneren tidligere. I fjor ble han slått personlig konkurs etter en ubetalt skatteregning på drøye 800.000 kroner.

– Åh dæven. Det har rett og slett vært fantastisk, hvis jeg kan få si noe så svulstig, sier Tøien til VG.

– Mye har snudd. Jeg var i beita økonomisk, og det ene og det andre. Men det skjedde noe etter «Hver gang vi møtes» og «Styggen på ryggen» for meg personlig. Jeg var i en bedre posisjon til å gå videre, i stedet for bare å gi opp.

Har du lest?«HGVM»-deltakerne hyller Pål

Tøien ble hyllet som en folkehelt etter at han åpnet opp om angst i låten «Styggen på ryggen» til OnklP & De Fjerne Slektningene, eller bare Slekta som venner kaller dem, og etter vinterens deltakelse i TV 2-flaggskipet «Hver gang vi møtes».

– Har du blitt mer folkekjær?

– Ja, jeg føler jo det. Jeg blir jo fremstilt som en hyggelig og omgjengelig fyr, og det er et veldig koselig rykte å ha på seg. Men det er vanskelig å være han karen hele tiden. Plutselig føler man et større ansvar på å levere og være flink.

Stolt av Pål

Selv om Tøien har gjort stor suksess som «Pål» sammen med Inger Lise Rypdal, Lene Nystrøm og Bjarne Brøndbo i «HGVM», og med Slekta, har ikke bestekompisen fra Lillehammer, Johnny Engdal Silseth (33), blitt glemt.

– Jeg har vært med hele veien. I året som gikk hadde jo Slekta sin debut, og det ble også deres gullår. Vi har vært rundt og spilt konserter vi to, og sammen med Slekta. Begge maskineriene har gått hele veien, og jeg forstår ikke helt at Pål har klart å henge med på alt, sier «Jaa9».

– Har du vært misunnelig på alt som har skjedd rundt Pål?

– Overhodet ikke. Nå er det jo ekstremt, men med «Kjendisparty» og «Glir Forbi» har vi også vært oppe og flørtet i området Pål er i nå. Det er ganske massivt, og det er nok dobbelt så mye nå som det var da. Jeg er veldig glad for at han fikk det til, og jeg er stolt av ham, men jeg misunner ham ikke det som følger med den posisjonen han nå er i. Det er mye forpliktelser, og mye trøkk – det legger du merke til hvis du er i nærheten, som jeg er.

BESTEKOMPISER: Jaa9 har fulgt OnklP hele veien, og er stolt av «broren fra en annen mor». Foto:Jan Petter Lynau,VG

Holder seg skjerpet

I alle år har de to guttene hatt som en tradisjon at de går ut på den lokale puben på de ulike spillestedene de besøker. Det kan de ikke gjøre lenger.

– Pål blir jo løpt ned. Det nytter ikke, sier Engdal Silseth før Tøien fortsetter:

– Ja, så jeg sitter bare backstage jeg, hehe. Jeg er blitt flink til å bare være hjemme. Nyte stillheten, og ikke nødvendigvis dra ut med en gang jeg har fri. Det er nytt i år.
All den voldsomme oppmerksomheten er bra for meg. Det gjør at jeg holder stilen min ren, og holder meg skjerpet. Det er en fin påminnelse, for folk sitter jo bare og venter på at jeg skal drite meg ut igjen.

Tøien forteller at det under Spellemannprisen ble heftig diskutert hva som ville bli årets skandale, og at hans navn dukket opp titt og ofte.

– Da var det så morsomt når det i avisene sto «SKANDALE» - og så var det fordi vi ikke vant. Det var en seier.

Hip hop-duoen slapp i dag sitt fjerde album «Føkk ferie», og det feirer de med en utsolgt konsert på Rockefeller i Oslo.

– Det er noe man drømmer om å gjøre, så å selge ut Rockefeller er definitivt en milepæl for Jaa9 og OnklP. De som har billetter skal få show i kveld, lover Tøien.

Påls favoritter:

Musikk: Reggae liker jeg. I dag ...

Bok: Bøkene til Charles Bukowski

Film: «Miller’s Crossing»

TV-serie: «Bloodline» og «Luther» er fett

Mat: Fritert kylling

By: Enten Lusaka i Zambia eller Cabarete i den Dominikanske Republikk

Måned: Mai. Da har jeg bursdag, og det er mange fridager for vanlige folk så det er fint vær til å bare sitte på fortauet og se på folk. Ting ser lysere ut da.

Og én ting du kanskje ikke visste om Pål:

– Jeg skrev et brev til kongen da jeg var liten. Vi var på fottur i Beseggen med familien, og så fløy det en del F-16 jagerfly over oss og det bråket så veldig. Det føltes ut som de var rett over oss. Så jeg skrev et brev til kongen, og sa at det var dårlig gjort at de ødela oppe i fjellet når jeg var på tur. Så fikk jeg et standardsvar.

Johnnys favoritter:

Musikk: Hip-hop og rap

Bok: Jeg liker bøkene til Don Winslow

Film: «Once Upon a Time in the West»

TV-serie: «Bloodline» er det kuleste jeg har sett i det siste også.

Mat: Pork Belly Buns, det er det beste som finnes. DJ-en vår laget det, og det ødela meg. All smak etterpå var bare ikke bra nok.

By: København

Måned: Det blir mai her også. Natt til 1. og natt til 17, he he.

Og én ting du kanskje ikke visste om Johnny:

– Jeg var med på avslutningsseremonien til OL i Albertville i 1992. I det norske bidraget kom det inn to sleder med barn i, og så dannet de et vikingskip. Så kom barna løpende ut. Jeg var barn nummer tre, tror jeg. Du kjenner igjen hockeysveisen min som flagret. Mitt største TV-øyeblikk.

Mer om

 1. Norsk musikk

Flere artikler

 1. OnklP vant pris for «Styggen på ryggen»

 2. Videopremiere: Jaa9&OnklP: «En av dem»

 3. OnklP gir ut narkotika-låt på sjokkutgivelse

 4. OnklPappa!

 5. Plateanmeldelse: OnklP & De Fjerne Slektningene – «Slekta III»

Fra andre aviser

 1. Samarbeidet mellom Jaa9 og OnklP startet etter en politirazzia

  Aftenposten
 2. Lover å lage fest med nye hits og gamle svisker

  Fædrelandsvennen
 3. Lover å lage fest med nye hits og gamle svisker

  Fædrelandsvennen
 4. Her blir Thea (8) løftet av idolet sitt

  Fædrelandsvennen
 5. Jaa9 & OnklP med samme gamle oppskrift

  Aftenposten
 6. Slik ble første kvelden på Måkeskrik

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no