PÅ SCENEN: Kjetil Mørland & Debrah Scarlett under generalprøven til den norske MGP-finalen i mars. Foto:Trond Solberg,VG

Norges Eurovision-håp på scenen med Placido Domingo

Mørland: – En stor ære å spille i Operaen

Mørland og Debrah Scarlett skal feire Norges nasjonaldag på scenen i den berømte Operaen i Wien med Plácido Domingo, Juan Diego Florez og Wienerfilharmonien.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I mars ble det klart at det er Kjetil Mørland og Debrah Scarlett som skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Wien i mai.

I dag kom nyheten om at den norske duoen skal opp på en annen stor scene før Eurovision-uken, med semifinaler og finalen, går av stabelen:

De skal nemlig delta på konserten «Pop meets Opera», og dermed deler de scenen i Wieneroperaen med artister som tenorlegenden Plácido Domingo og operasangeren Juan Diego Florez, samt Wienerfilharmonien.

– Dette er utrolig spennende for oss. Jeg har aldri spilt i en opera før, så dette er en stor ære. Vi skal spille låten vår «A Monster Like Me» i en nedstrippet versjon med akustisk gitar, men akkompagnert av en strykekvartett, forteller Mørland til VG, og fortsetter:

KJENT: Opera-superstjernen Plácido Domingo. Foto:Shizuo Kambayashi,Ap

– Ønsket vårt er å gjøre låten enda mer intim, og det blir gøy for oss å gjøre det helt live.

Det norske bidraget er ett av seks bidrag som ble valgt ut blant de 40 deltagerlandene i årets Eurovision-konkurranse. De andre landene som er invitert til å fremøre sine bidrag, er Irland, Kypros, Ungarn, Georgia og Italia. I tillegg skal fjorårets vinner Conchita Wurst opptre.

MGP-kommentar:Verdig låt

Konserten finner sted på 17. mai i Wien, samme dag som både den norske nasjonaldagen og den offisielle åpningen av Eurovision.

Allerede før Mørland og Debrah reiser ned til Wien har de fått oppleve en smak av hvordan finaleuken blir i Wien: Tidligere denne måneden var de både i London og Amsterdam på Eurovision-arrangementer.

– Jeg har blitt veldig positivt overrasket over publikum – de er så utrolig dedikerte. Det er ikke bare fest, de bryr seg virkelig om musikken, de kan teksten og de synger med.

Hele konserten blir streamet live, så hvis du ikke er i Wien, kan du følge Mørland og Scarletts opptreden her – konserten varer fra klokken 12.30 til 13.30.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder