Ylvis: Reven raskere enn «Gangnam Style»

«The Fox»-videoen nærmer seg 100 millioner visninger på YouTube med stormskritt - i et høyere tempo enn «Gangnam Style» gjorde i fjor.

Artikkelen er over seks år gammel

Søndag kveld har «The Fox» passert 92 millioner visninger på YouTube, og opprettholder trykket fra den siste uken.

Ylvis-videoen vises nå mellom fire og fem millioner ganger hver dag.

Veien er derfor kort frem til å nå 100-millionersmerket på YouTube. Fortsetter økningen i antall visninger med samme hastighet, vil det etter alle solemerker inntreffe på tirsdag, 8. oktober.

YOUTUBE-KONGEN: Sørkoreanske Psy. Foto: wenn.com

Da har «The Fox» ligget tilgjengelig i 35 dager.

Til sammenligning brukte den sørkoreanske artisten Psy 51 dager på å få like mange treff på sin «Gangnam Style».

«Gangnam Style» passerte 100 millioner den 4. september i fjor. Derfra eskalerte tempoet betydelig:

Etter tre og en halv måned, den 21. desember 2012, ble videoen den første som passerte én milliard visninger på YouTube. Den er nå vist 1,785 milliarder ganger.

TV-ekspert Morten Wiberg i mediebyrået Carat er imponert over Ylvis-videoens spredningstempo.

- Dette er unikt, og noe som ikke lar seg planlegge. Det er vanskelig å få mer oppmerksomhet enn det de har fått nå. Her er det også en enorm PR-verdi som ikke lar seg måle i kroner og øre, sier Wiberg.

Han tør ikke spå hvorvidt «The Fox» vil nå «Gangnam Style»-høyder etter hvert.

SEES AV MILLIONER: Vegard (t.v.) og Bård Ylvisåker, her på besøk hos plateselskapet Warners kontor i Los Angeles. Foto: Thomas Nilsson


- De er ikke der ennå. Men det de har allerede er et digert tall, og det er umulig å si hvor langt det kan gå. Men dette er ganske sikkert ikke ferdig ennå.

Guttorm Raa, general manager i Ylvis' norske plateselskap Warner, begynner nå å bli godt vant til nye høydepunkthistorier rundt «The Fox».

- Tallene er fantastiske og nesten uten sammenligning, men jeg tør ikke spekulere i om «The Fox» har samme potensial som «Gangnam Style». Der snakker vi om en av de største landeplagene i pophistorien, sier Raa.

- Andre får spå hvilke høyder sangen og videoen kan nå, i mellomtiden sier vi oss fornøyd med alle nye toppunkter Ylvis passerer.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder