VIL AT JACKSON SKAL VITNE: Popkongens hovedforsvarer Thomas Mesereau Jr. Her på vei inn i rettslokalene i Santa Maria. Foto: Reuters

Vil at Jackson skal snakke

(VG Nett) Popkongens hovedforsvarer Thomas Mesereau jr. kommer trolig til å be sin klient om å tre inn i vitneboksen når aktoratet avslutter sin vitne- og bevisføring.

 • Erlend Fernandez Stedding

Artikkelen er over 15 år gammel

Aktoratets vitne- og bevisføring går mot slutten, men flere amerikanske medier melder at det kan bli aktuelt med en pause i den dramatiske rettssaken som har vart i over tre måneder.

Jackson vitner?

Spørsmålet alle stiller seg nå er om den overgrepstiltalte popkongen kommer til å forbli stille på tiltalebenken. Flere eksperter tror nemlig at 46-åringens forsvarer, Thomas Mesereau jr., vil spille høyt i retten og få Jackson selv til å proklamere sin uskyld foran juryen.

Kjendisadvokaten Dana Cole, som også er en nær venn av Mesereau jr., sa i dag at Jackson trolig vil bli anbefalt å tre inn i vitneboksen.

- Tom (Thomas Mesereau j,r. red. anm.) mener Michaels vitnemål kan bli sentralt i saken. Han tror det er viktig for sin klient å stå ansikt til ansikt med juryen og si: «Jeg begikk ikke denne kriminelle handlingen,» sa Cole til nyhetsbyrået AP.

- Han trenger åpenbart ikke å avgjøre dette ennå, men han ønsker full frifinnelse, og ikke en jury som ikke blir enig om en kjennelse. For å oppnå dette må han kanskje få Jackson til å vitne.

Men Cole advarte mot at en slik vitneforklaring også har en bakside.

- Det kan være risikofylt, spesielt når saken din går bra. Hele saken kan bli torpedert samtidig som du gir påtalemyndigheten en gyllen mulighet til å krysseksaminere den tiltalte, sa kjendisadvokaten, som også er ekspertkommentator i TV-kanalen ABC.

- Uforutsigbar

Jussprofessoren Laurie Levenson ved Loyola University, som har fulgt rettssaken på nært hold, uttalte i dag at en eventuell forklaring fra popstjernen medfører et stort risikoelement. Grunnen er Jacksons uforutsigbarhet, hevder Levenson.

- Hans uttalelser har latt ham i stikken før. Hvis han ikke hadde fortalt om guttene som fikk sove i sengen hans, ville han aldri sittet i retten nå, sa jussprofessoren til nyhetsbyrået AP.

Hun tror Jacksons forsvarsteam trolig vil legge frem klipp fra dokumentaren «Living with Michael Jackson», der 46-åringen blant annet dukker opp med gutten han er tiltalt for å ha misbrukt. Dette for å underbygge at popkongen lot guttene sove i sengen hans, men ikke for å ha sex med dem.

Thomas Mesereau jr. uttalte første dag i retten at hans klient kom til å stå frem og forklare seg minst to ganger under forsvarsteamets vitne- og bevisføring. Denne uken får vi trolig svar på om popkongen samtykker til å tre inn i vitneboksen.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Får ikke vitne for Michael Jackson

 2. Jackson-anklagerens mor gråt i retten

 3. Michael Jackson-rettssaken: Juridiske eksperter slakter aktoratet

 4. - Michael Jackson vitner ikke

 5. Kranglet i retten

Fra andre aviser

 1. 15-åringen: Ingenting skjedde

  Aftenposten
 2. Nøkkelvitne: - Jeg løy

  Aftenposten
 3. Den falmete kongen og hans hoff

  Bergens Tidende
 4. - Vil aldri mer sove med gutter

  Aftenposten
 5. Nervøs Jackson venter på dommen

  Aftenposten
 6. Michael Jacksons advokater har avsluttet forsvaret

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder