STØTTE: Det var mange mennesker utenfor Neverland da Michael Jackson kom hjem fra første dag i rettssalen mandag. Foto: Ola E. Stenberg

VG Nett besøkte Neverland: Drømmer om å få komme inn til Michael Jackson

SANTA YNEZ (VG Nett) De drømmer om å få komme inn i Michael Jacksons aller helligste - Neverland. Etter første dag av rettssaken måtte fansen nøye seg med et lite vink fra popstjernen.

Artikkelen er over 15 år gammel

Med vinduet rullet ned stakk han armen i været og vinket til fansen idet han kjørte inn gjennom porten.

HER KAN DU SE VIDEO FRA NEVERLAND

En sveitsisk jente kommer gående bortover veien, og spør oss om vi har video fra da Jackson ankom rettslokalet i Santa Maria. Vi tar frem videokameraet og viser henne bildene fra formiddagen. Hun begynner å gråte.

- Uff, han er så tynn, utbryter hun. Vi spør hvorfor hun gråter.

- De skjønner ikke hva dette handler om. Det eneste de tenker på er å komme inn til Michael Jackson. Det er ikke sånn det fungerer. De er mer opptatt av å komme inn enn å støtte ham. Jeg har bare lyst til å reise herfra, sier hun.

Nordmenn har vært inne

I baksetet på en stor svart bil suste Michael Jackson forbi fansen utenfor Neverland-porten mandag kveld. En vinkende hånd var alt han hadde å gi til de trofaste supporterne.

Det har skjedd før at Jackson slipper fans inn på Neverland-eiendommen. VG Nett har snakket med nordmenn som sier de har vært inne og opplevd et personlig møte med Michael Jackson. De vil ikke fortelle hva de heter, eller si noe mer om hva som skjedde fordi de har undertegnet en kontrakt som sier at de må holde tett om besøket.

- Det er riktig at han pleier å la fansen få komme inn. Men jeg tror ikke han gjør det nå. Han vil nok holde en litt lav profil disse dagene, sier den sveitsiske jenta.

NEVERLAND: Det er ikke mye man ser av Michael Jacksons gedigne eiendom Neverland. Dette er vakthuset rett innenfor porten. Foto: Ola E. Stenberg

Ba for Michael

Da gikk turen tilbake til Neverland, som er en tre kvarters biltur unna Santa Maria. Det er ikke mye du ser av den gedigne eiendommen når du står utenfor. En port, et vakthus og en vei som går innover i landskapet.

Ungdommer fra hele verden tok ham imot og ble stående utenfor porten utover kvelden og natten. De holdt opp plakater, tente lys og ba for Michael Jackson. Han kan trenge det. Hvis Jackson blir dømt skyldig i anklagene som er rettet mot ham kan det ende med over 20 år i fengsel og en karriere i ruiner.

En avgjørelse i rettssaken vil først komme til sommeren. I de kommende månedene må altså popstjernen kjøre turen fra Neverland i Santa Ynez til Santa Maria og tilbake nesten hver eneste dag. I tillegg kan han vente seg svært tøffe dager i retten.

Etter at juryutvelgelsen er over om noen uker starter selve rettssaken. Da må Michael Jackson forsvare seg mot svært alvorlige anklager, og han vil også for første gang etter at rettssaken ble et faktum møte hovedanklageren, en 15 år gammel gutt, ansikt til ansikt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder