STØTTER KVINNER: Beyoncé betaler nå for fire universitetsplasser. Her opptrer hun under Jay Zs støttekonsert for Hillary Clinton i Cleveland 4. november.

STØTTER KVINNER: Beyoncé betaler nå for fire universitetsplasser. Her opptrer hun under Jay Zs støttekonsert for Hillary Clinton i Cleveland 4. november. Foto: Klaudia Lech VG

Beyoncé sponser universitetsplasser

På ettårsjubileet for «Lemonade»-plata, tilbyr Beyoncé fire
stipender for unge kvinner.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Pop- og R&B-dronningens siste trekk er å sponse utdannelse for «unge kvinner som ikke er redde for å tenke utenfor boksen og som er modige, kreative, bevisste og selvsikre», ifølge CNN.

Bakgrunn: Beyoncé slapp album uten forvarsel

Det er i anledning ettårsjubileet for «Lemonade» Beyoncé har opprettet fire stipender i programmet The Formation Scholars, fordelt på universitetene Berklee College of Music, Howard University, Parsons School of Design og Spelman College.

Howard og Spelman er historiske svarte universiteter, såkalte «HBCU», altså universiteter opprettet før USA avskaffet segregasjonslovene i 1964. Disse var tenkt som tilbud til den afroamerikanske befolkningen, men har alltid vært åpne for alle.

Fikk du med deg: Beyoncé gravid med tvillinger

På hjemmesidene til Spelman College opplyses det at stipendet gjelder for skoleåret 2017-18, og består av 25.000 dollar, eller rundt 215.000 kroner. Tilbudet gjelder studenter som studerer eller vil studere skapende kunst, musikk, litteratur, afrikansk-amerikanske-studier eller kvinnestudier.

(Saken fortsetter under videoen av Beyoncé og Jay Z i Oslo)

Søkerne må også skrive et 300-ords essay om «Hvordan albumet «Lemonade» har påvirket dine utdanningsmål».

Beyoncé ga ut albumet «Lemonade» uten noe forvarsel i april i fjor. En lørdag ble albumet lagt ut på Tidal, strømmetjenesten til ektemannen Jay-Z (46). Da hadde rulleteksten på en timelang musikkspesial, også den med tittelen «Lemonade», nettopp gått på TV-kanalen HBO.

Husker du? Dette gjorde Jay-Z og Beyoncé i Oslo

«Lemonade» var det første studioalbumet fra Beyoncé som soloartist siden slutten av 2013, da hennes femte album «Beyoncé»kom - også den gangen helt overraskende.

På den nyeste platen var kun låten «Formation» kjent for fansen, fordi den sto på repertoaret da Beyoncé opptrådte under Super Bowl i februar i fjor.

Les plateanmeldelsen her: Gjennomgående god

Hun fikk to Grammy-priser for albumet, og det vant også en Peabody-pris i forrige uke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder