I STAVANGER: Justin Bieber har nå inntatt vestlandsbyen for å holde konsert onsdag. Foto: Chris Pizzello AP

Bieber bor i huset til Bjørn Maaseide

STAVANGER (VG) Mange ungdommer er samlet utenfor huset i håp om å få et glimt av superstjernen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Justin Bieber (22) er tilbake i Norge for andre gang på under ett år. Denne gangen tar han med seg sin «Purpose»-Tour til Forus Travbane, og «Den store sommerfesten» i Stavanger.

Tirsdag holdt han konsert i Danmark.

Bor i Maaseides hus

VG er til stede utenfor huset til tidligere forretningsmann og volleyball-utøver Bjørn Maaseide på Eiganes, som Justin Bieber skal ha leid.

Det regner i Stavanger, men fansen har likevel stått utenfor i timevis i håp om å få et glimt av superstjernen. Vakten sa til fansen tidligere onsdag at det var nytteløst å stå utenfor å vente, da de uansett ville skjerme superstjernen.

VG har snakket med flere av sikkerhetsvaktene, som har bedt oss om å holde avstand, og ikke komme for nære huset. I tolvtiden stoppet vaktene flere av fansen fra å synge, og slik at de ikke skulle forstyrre Bieber i tilfelle han sov. Like før 14.30 patruljerer fremdeles flere sikkerhetsvakter foran huset. En halvtime tidligere ble de levert mat til huset.

Boligen ble i 2011 kjøpt av Maaseide i 2011 for 19,5 millioner kroner.

VG har vært i kontakt med Maaseide, men han ønsker ikke å kommentere hvorvidt han har lånt ut huset sitt til Bieber. Han henviser til Amazing Fjords, en reiselivsaktør innenfor event, møter og opplevelser.

– Vi har en policy på at vi ikke sier noe om oppdragene våre. Jeg kan ikke kommentere noe som vi kan være involvert i, sier Carl André Riiber i Amazing Fjords.

Det var Stavanger Aftenblad som første meldte at superstjernen oppholder seg i Maaseides bolig.

BIEBER I HUS: Forretningsmann og tidligere volleyballproff Bjørn Maaseide skal ha lånt ut huset sitt til Justin Bieber. Foto: Marie Von Krogh VG

Snakket med ungdommer på bensinstasjon

På Shell-stasjonen i Voll fikk de celebert besøk av Bieber, som var på jakt etter noe å drikke og litt smågodt, ifølge daglig leder Stig Arne Nielsen.

– Ja, han var innom en tur han. Det var kjempemoro. Han var her et kvarters tid og pratet med ungdommen, forteller han til VG.

Han var selv ikke på jobb da Bieber tok turen, men forteller at ungdommene, som er ansatt ved Shell, i ettertid har fortalt at det var veldig stas.

– De ble starstruck, sier Nielsen og ler.

Bieber og ungdommene skal ha blitt enig om å ikke ta noen bilder under besøket.

Bieber skal ifølge Nielsen ha kjøpt en boks med Monster, en flaske Nestlé, og en pose smågodt. Men det er ikke første gang bensinstasjonen har fått kjendisbesøk.

– Forrige gang var det kronprins Håkon, sier daglig leder.

Kjørte motocross

KJØRTE MOTORCROSS: Justin Bieber stilte velvillig opp på bilder for gjengen på Allsupermotor. Foto: Privat

Det er lite informasjon som kommer fra Bieber-selv, men han har lagt ut et bilde på Instagram fra Jæren, hvor han kjørte motocross tirsdag ettermiddag.

Fredrik Ingebrigtsen, daglig leder i Allsupermotor, som leide ut motorsyklene til Bieber, skriver på sin Facebook at han fikk en telefon fra en amerikaner som sa han var med artisten, og at de ville kjøre cross:

«For en syke dag!», starter Ingebrigtsen innlegget på Facebook.

«Fikk samlet sammen en gjeng, og arrangerte kjøring og han elsket det, evig takknemlig og en utrolig hyggelig fyr», fortsetter han.

Ingebrigtsen forteller til VG at han først trodde det var en tulletelefon da han så et nummer fra Miami som ringte. Amerikaneren sa at han var med Justin Bieber og at han ville kjøre motocross. 45 minutter senere så Ingebrigtsen at «en haug med fine biler» kjørte over jordene på Jæren.

– Da de kom frem hoppet Justin Bieber opp på bilen og sto og nøt den jærske vinden, for å si det sånn. Da tenkte jeg hva i helvete skjer nå, ler Ingebrigtsen.

– Han kom bort og hilste på oss alle. Da han tok meg i hånden sa han bare: «thank you, thank you» og lurte på hvilken sykkel som ville passe best til ham, fortsetter Ingebrigtsen.

Én av de som synes det var ekstra stas å møte Bieber var Seline (10).

Han var overrasket over hvor hyggelig og takknemlig artisten var.

– Det var ikke sånn jeg hadde sett for meg han med tanke på hva du kan lese i media, sier han.

Ingebrigtsen beskriver artisten som energisk og gira. De kjørte et par runder på banen, men den var for våt mente popstjernen. Derfor tok de en runde på en grusvei med kompisen til Ingebrigtsen som guide.

Ga kondomer til Bieber

PÅ JÆREN: Motorcross-guttene snappet fra besøket av superstjernen.

Da de kom tilbake var ikke artisten fremmed for hverken bilder eller autografer. Dessverre fikk ikke Ingebrigtsen tatt noe særlig bilder.

– Det var ganske surrealistisk hele greiene. Det gikk ikke opp for meg da, men nå skjønner jeg jo hvor stort det er. Telefonen ringer hele tiden og jeg får flere meldinger enn jeg rekker å lese, forteller han.

Hadde han fått litt mer tid til å planlegge hadde han sørget for å ha med seg en genser med logoen til firmaet på eller satt noen klistremerker på hjelmen han brukte.

– Men vi trykket opp 1.000 kondomer med logoen til firmaet på for en stund siden, så han fikk ti kondomer.

Ingebrigtsen sier han ikke ville ha betaling for oppdraget, selv om Biebers folk ville betale for det, men de skulle få fire VIP-billetter til kveldens konsert.

Biebers norske danser: – Utrolig følelsesladet

Ifølge Stavanger Aftenblad landet et privatfly på Sola i går omtrent klokken 18 i går kveld, og det har landet på alle stedene artisten har spilt i det siste. Et annet privatfly landet omtrent klokken 13.

Ingen av flyene er bekreftet at har fløyet artisten.

Booket Biebers-kompis: – Slik fikk vi Justin på fest

Forrige gang artisten var i Norge spilte han to konserter i Telenor Arena. Da bodde han trolig i en millionvilla i Asker. Den gangen møtte han også noen fans i Oslo, da sa han «dere suger» da de filmet ham.

Det beklaget han senere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder