Sissel i storform

MUSIKK

Sissel Kyrkjebø stiller i en klasse for seg. Det beviste hun med all tydelighet i Oslo Spektrum da hun i går hadde sin første av årets tolv julekonserter.

Publisert:

A capella-kvintetten The Real Group var konsertens overraskelse og overbeviste med sin fantastiske stemmeprakt og smittende humør bl.a. i «Ris à la Malta».

Men det var Sissel Kyrkjebø som var i sentrum gjennom hele den vakre konserten sammen med TrondheimSolistene og Det Norske Jentekor.

Trives

Sissel slo an tonen med «Hallelujah» fra Händels «Messias»-oratorium, for så å gå raskt over i «Jeg synger julekvad» og den mindre kjente «Et lite barn» i en folketone fra Nord-Møre.

Sissel binder hele konserten sammen med små historier og introduksjoner og har salen i sin hule hånd. Det er tydelig at hun trives med sangene hun fremfører, enten det er den neddempede «Mitt hjerte alltid vanker», en tøff versjon av Petter Dass' «Herre Gud, ditt dyre navn og ære», eller den mektige «Joy to the world».

Størstedelen av Sissels sanger på konserten er på norsk, men hun er også innom både engelsk, svensk og italiensk.

Dere som har billetter til en av de andre julekonsertene til Sissel Kyrkjebø, kan bare glede dere: Dette er årets julekonsert!

KURT BAKKEMOEN