Trang Fødsel med febrilsk spillemani

Det har vært mye studio og lite hetetokter for Trang Fødsel i sommer. Men mandag slipper de sin nye plate, og nå herjer reisefeberen i popgruppa.

ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

Sommer? Det er Trang Fødsel, det. Debutalbumet «Hybel» ble fjorsommerens suksess med 65 000 solgte plater, og påfølgende bussturné til over 150 kroker av landet.

Nå følger de på med ny sommerskive. Singlen «Drømmedame» gikk rett inn på førsteplass på Hit 40 denne uka, og mandag kommer «Feber». - Jeg ser egentlig meg selv som en solcelle som trenger å lades opp i løpet av sommeren, og nå har det ikke vært så mye fint vær, da. Den uka det var fint, var vi ennå i studio, sier John Vinge, som liker å se litt filosofisk på ting.

Men de fem solcellene i Trang Fødsel er likevel fulladet.

- Vi har reisefeber! skråler gutta. - Det er ganske merkelig. Etter turneen i fjor høst var vi drittlei. Jeg trodde jeg aldri kom til å ha lyst til å stå på scenen igjen, men nå gleder jeg meg skikkelig til å spille, sier Hans Petter Aaserud.

Om en uke starter popstjernene med tidagers tur til Nord-Norge, og så ruller de Norge på kryss og tvers. Tilbake til fansen, som forhåpentlig synes «Drømmedame», «Manisk» og «Lykkelige meg» er like bra som «Kursiv» og «Hippie».

Popgutta har tenkt å heve busstandarden litt fra forrige turné, men har ennå ikke funnet en buss med både do og sovebinger bak. Og så har Ole Amund Gjersvik skaffet seg nye ørepropper, mens John ikke bekymrer seg for intimsfæren i det hele tatt.

- Vi er nydelige venner, bedre enn noen gang. Og så kjenner vi takhøyden i bussen bedre enn i fjor, da det ble litt krangling, sier John, som nå godt kan ta rundt Jørund Fluge Samuelsen og si at han er glad i ham.

Det eneste som kan gi de trangfødte gutta litt febertokter, er at John har fått dilla på marinader, mens Ole Amund bare snakker tango. Dessuten skal de alle slutte å røyke.

- Har det vært en utfordring å lage oppfølgeren til fjorårets mest solgte norske plate? - Nå har vi laget sanger til en plate, forrige gang laget vi sanger for oss selv, for moro, og for å treffe publikum live, sier Hans Petter.

Men prestasjonsangst har de ikke.

- Vi er ikke redd for noen nedtur, for vi regner ikke med å selge like vanvittig mange plater som av «Hybel», selv om vi er kjempefornøyde med «Feber». Musikk hadde vi kommet til å lage uansett, og nå føler vi virkelig at vi har funnet tonen i gruppa - den musikalske, altså.

Visse ansiktsløftninger er det blitt. «Hybel» var helt akustisk, og elektriske gitarer tabu. Nå har Hans Petter kjøpt seg fuzz-gitar, og musikken er blitt litt mer «jazzy». Dessuten har John og Tord Riiser hevet vikene litt. De i hårfestet. Men det gjør liksom ikke noe, for John tror kanskje det er sexy å miste hår, for det har mammaen hans sagt.

- Dere synger at dere ville ha kledd en million, men er dere ikke allerede blitt millionbutikk, da? - Vi har solgt masse skiver, men vi er popstjerner i Norge, og her blir man ikke rik på musikken. Tenk hvis vi hadde spilt fotball nå. Tenk hvis jeg hadde fortsatt som kaptein på miniputtlaget. Hadde jeg satset på fotballen i stedet for å hoppe på røykinga, kunne jeg vært Ole Gunnar Solskjær og rik i dag, drømmer Hans Petter.

Men når sant skal sies så har vel ingen av dem lidd noe særlig av fotballfeber. Og det er det nok mange drømmedamer rundt om i landet som er glad for.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder