DISSE KAN DU STEMME PÅ: Fra øverst til venstre: a-ha med «Take on me», The Kids med «Forelska i lærer'n», Lene Marlin med «Unforgivable Sinner», Kurt Nilsen med «She's so high», Erlend Bratland med «Lost». Nederst fra venstre: Kurt Nilsen og Willie Nelson med «Lost Highway», The Monroes med «Cheerio», Madrugada og Ane Brun med «Lift Me», Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm med «Hallelujah» og Inger Lise Andersen (nå Rypdal) med «Fru Johnsen». Foto: Scanpix/VG

Nå kan du stemme på VG-listas superfinale

Her er kandidatene til «tidenes VG-listelåt». Fra og med i dag kan du stemme på den av de ti superfinalistene du synes fortjener den gjeve tittelen.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

I forbindelse med at VG-lista er 50 år, skal tidenes VG-listelåt kåres. Ved å gå inn på VG Nett, eller sende SMS til 2424, kan du være med og bestemme hvilken låt som vinner utmerkelsen.

STEM PÅ DIN FAVORITT HER!!

I løpet av høsten kunne VGs lesere stemme på hele 103 ulike låter, som alle har toppet VG-lista i løpet av de 50 årene Norges eneste offisielle liste har eksistert. I oktober ble stemmene talt opp, og de ti superfinalistene ble offentliggjort. I dag, på selveste nyttårsaften, går startskuddet; finalen er i gang.

LES OGSÅ:Disse kjemper i superfinale

- Vinneren av denne prestisjetunge tittelen offentliggjøres i en egen bolk under vinterens Spellemannspris-utdeling i Oslo Spektrum den 24. januar, opplyser PR- og sponsorsjef i VG, Thomas Christiansen.

BILDESPESIAL:Se bilder av superfinaledeltakerne her

Da vil vinneren, eller vinnerne, få med seg massiv heder, ære og et trofé. Det tradisjonsrike og ekstravagante Spellemannshowet kan du overvære direkte på TV2.

Smaken er som baken

Det er tydelig at VG-lesernes smak er mangfoldig, for blant de ti finalelåtene VG-leserne har brukt stemmeretten sin på, er spennvidden stor og variasjonen bred.

Hele 40 år skiller låtene. Inger Lise Rypdal, som den gang het Andersen, nådde toppen av listen i 1968, mens den 41 år yngre Norske talenter-Erlend gikk til topps i år med sin «Lost».

MUSIKK PÅ VG NETT:Her finner du alle hitlister og musikknyheter

Men Erlend er slett ikke den eneste realitydeltageren i superfinalen.

Kurt Nilsen har blitt en etablert og folkekjær artist siden han vant «Idol» i 2003 - noe som underbygges av det faktum at navnet hans er representert på hele tre av de ti finalebidragene. På den ene låten - «Hallelujah» - får han hjelp av en annen «Idol»-kjendis: Alejandro Fuentes utgjorde sammen med Nilsen, Askil Holm og Espen Lind de fire unge gitarkameratene, som ikke kalles gitarkamerater.

Sistnevnte gitarkamerat får selskap av sin ekskjæreste Lene Marlin i finalen, nominert med sin «Unforgivable Sinner» fra 1998.

Syv år etter at hun slo gjennom, gikk et par andre nordlendinger i Madrugada opp på scenen sammen med Ane Brun. Duetten «Lift Me» regjerte VG-lista i 6 uker i 2005, og låten ble altså løftet til finalen av folket.

Både The Monroes originalversjon «Cheerio» fra 1985 og Ravi-revital «Tsjeriåu» fra 2005 gikk til topps, men det var åttitallsversjonen som fikk finaleplass. Der kjemper de mot en annen åttitallsslager, The Kids' allsangfavoritt «Forelska i lærer'n».

En kjapp ringerunde til en del av de nominerte viser dog at få av dem tror de har noen sjanse mot a-has monsterhit fra 1985 «Take On Me».

Men hvem som faktisk vinner tittelen «Tidenes VG-listelåt», er det du og de andre VG-leserne som avgjør!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder