FAR OG SØNN: Joseph Jackson snakker ut om tapet av sin sønn. Her fra rettssaken i 2005. Foto: REUTERS

Jacksons far: - Stress tok ikke livet av sønnen min

LOS ANGELES/OSLO (VG Nett)Joseph Jackson forteller at han ikke tror det var stress som førte til sønnens død.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det er gått to dager siden Michael Jackson ble erklært død etter å ha blitt funnet bevisstløs i sitt eget hjem. Popikonet skal ha fått hjertestans og til tross for intense forsøk på gjenoppliving sto ikke livet til å redde.

Har du sett, møtt eller opplevd Michael Jackson live?Send inn dine bilder eller video fra opplevelsen her!

Lørdag kom familien med en pressemelding der de fortalte om sorgen i forbindelse med Michael Jacksons bortgang. Jacksons far, Joseph har også gjort et intervju med Fox News, der han forteller mer om tiden etter tapet av sønnen.

- Vi kommer til å savne superstjernen. Den største verden har sett, sier faren ifølge Fox News hjemmeside.

Les også:- Trodde han hadde falt mens han danset

- Barna har det bra

Familien har det siste døgnet vært samlet hos foreldrene til Jackson, hvor de har diskutert begravelsen til supertsjernen. Barna til Jackson har også bodd der etter farens død, og i følge Joseph Jackson har de det strålende.

- De leker med de andre barna, sier han.

Les også:Barna: «Nei, pappa, nei»

Hva som er årsaken til Jacksons hjertestans er foreløpig uklart, men spekulasjonene går i om det kan dreie seg om en feilmedisinering eller overdose av smertestillende. Det er på det rene at Michael gjennom flere år har brukt sterke smertestillende midler.

LES:Her prøver de forgjeves å redde Michael JacksonVGTV:Hør 911-anropet fra Michael Jacksons hjem

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SISTE BILDE: Dette er det siste bildet som er tatt av Michael Jackson. Kort tid etter blir han er erklært død, og en hel verden rystes. Foto: National Photo Group/All Over Press

Det er også blitt hevdet at AEG, som er arrangørene bak Michaels planlagte konsert-comeback har drevet stjernen for hardt, og at stresset til slutt tok livet av ham. Det tror ikke pappa noe på.

- Det var ikke stress som tok livet av min sønn, sier han til Fox News.

GRAFIKK:De viktigste hendelsene i Michael Jacksons liv

Spesiell stemning

VG Netts reportere i Los Angeles forteller om helt spesielle dager i kjendishovedstaden.

I LA: VG Netts reportere Ola Stenberg og Merete Gamst rapporterer fra BET-utdelingen natt til mandag. Foto: VG Nett

- De to siste dagene er det huset hvor Michael Jackson kollapset og der hvor foreldrene bor hvor folk har valfartet. Utover ettermiddagen og natten i går økte presset rundt huset hvor foreldrene bor. Det er dit fansen og hele verdenspressen drar nå. Alt dreier jeg om hvordan familien har det og hva de snakker om, sier VG Netts reporter Ola Stenberg på telefon fra Los Angeles.

SPESIAL:Michael Jacksons liv i bilder

Han forteller at hele byen står på hodet etter dødsfallet.

- Alle medier skriver og snakker om dødsfallet. Men samtidig er det viktig å huske på at det bare er knappe tre dager siden Jackson døde, så for familien er dette enn veldig ferskt, selv om det for oss kan virke som om han har vært død i flere uker etter alt som er blitt skrevet. Men det er bare sånn det blir når en av verdens mest eksentriske og myteoppspunne artister dør, sier Stenberg.

Sørgende fans

I mellomtiden sørger fans over hele verden over bortgangen til sitt store idol. I Oslo var det lørdag ettermiddag en stor minnestund hvor folk sang, danset og gråt for Jackson.

VG Nett var også med på en ellevill minnestund i Los Angeles.

VGTV I LOS ANGELES:MØT HYLENDE JACKSON-FANS

Fanger på Sri Lanka har valgt å hedre Jackson ved å spille inn sin versjon av musikkvideoen «Thriller», og en kunstner i Italia har laget en 1,2 meter høy sandstatue av superstjernen.

Andre kjendiser har også uttrykt sin sorg over Jacksons bortgang. Nattens BET Awards endret programmet da det ble kjent at Michael Jackson var død, og blant andre Beyoncé, Ne-Yo og Jay-Z skal hedre ham under prisutdelingen.

Les også:Kjendisrappere hyller Jackson i ny låtLES OGSÅ:Paul McCartney i sjokk over Jacksons død

LEGGER NED BLOMSTER: Hundrevis av fans legger ned blomster og hilsninger utenfor huset til foreldrene til Michael Jackson. Foto: Merete Gamst

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder