SNAKKER UT: Eddie Skoller har tatt bruddet med Sissel Kyrkjebø svært tungt. - Jeg har aldri blitt forlatt tidligere, sier Skoller i et intervju med den danske avisen B.T. Foto: Espen S. Hoen Foto:

Eddie knust etter bruddet med Sissel

Snakker ut om: Sjokket, sorgen, lengselen og barna

Knust over å ha blitt dumpet av Sissel Kyrkjebø, orket ikke Eddie Skoller en gang å se bilder av eks-kona.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL
Sissel KyrkjebøEddie Skoller

- Jeg har aldri blitt forlatt tidligere. Det er på en måte lettere å forstå et dødsfall. Da vet man jo at man ikke kan gjøre noe med saken. Men når man vil ha en person tilbake, som ikke vil ha deg, er det vondt, sier Eddie Skoller til den danske avisen B.T.

Etter tre års taushet snakker Eddie Skoller (62) for første gang ut om sjokket og smerten han følte da han ble vraket av Sissel Kyrkjebø (37) etter 15 års samliv.

- Et vakkert kapittel

Den danske entertaineren og den norske sangdronningen hadde vært sammen i over 15 år - tilsynelatende lykkelige - da paret overrasket med nyheten om at de skulle skilles på nyåret i 2004.

Sissel, som er kjent for å skjerme privatlivet, har aldri ønsket å kommentere bruddet.

SKILT: Eddie Skoller og Sissel Kyrkjebø var gift i 15 år Foto: Scanpix

I går, etter tre års stillhet, snakket imidlertid altså Skoller for første gang ut i den danske avisen B.T., der Eddie avslører at han ikke forstår hvorfor bruddet kom, men at han i dag har lært å akseptere det.

- Fordi vi har klart å bevare vennskapet, ser jeg på de 15 årene vi hadde sammen som et vakkert kapittel, sier han til B.T.

Sissel og Eddie bor i dag like ved hverandre i Nordsjælland, og deler foreldreretten til døtrene Ingrid (10) og Sarah (7). Og hjemme hos Eddie henger det ifølge B.T.-journalisten malerier av døtrene, samt flere bilder av Sissel.

- I starten måtte jeg lukke øynene når jeg gikk forbi dem. Sånn er det ikke lenger. Nå har jeg akseptert det. Uansett om jeg forstår det eller ei, så er hun i sin fulle rett til å den beslutningen. Jeg har fått fornyet håp, på at jeg har startet et nytt kapittel. Men det er ikke noe man kan gå ut og fremskynde (...). Jeg har heldigvis aldri vært fristet til å vise at «nå kan jeg gå ut og score», sier Skoller.

Hjulpet av barna

Eddie har nå tre ekteskap bak seg og til sammen fem døtre.

- Jeg håpet at jeg ikke skulle lide under enda et slikt nederlag, og jeg var sikker på at barna denne gang skulle få ha mor og far sammen, til den dagen vi ikke lenger er her, sier Eddie og sikter til årene med Sissel.

Skoller forteller til B.T. at hans tre eldste døtre, Trine, Malene og Marie fra de to første ekteskapene, har hjulpet ham gjennom den tøffe tiden etter skilsmissen.

For ikke så lenge siden skaffet Eddie seg hunden Frida, slik at ikke Sarah og Ingrid skal synes det er tomt hjemme hos pappa.

- De har aldri hørt oss si et vondt ord om hverandre, og det kommer de heller aldri til å gjøre. Sissel er en enormt søt mor, så de får masse kjærlighet fra oss begge, sier Skoller.

Vil prøve noe nytt

At Eddie måtte ta rollen som hjemmeværende, alle de gangene Sissel reiste rundt om i verden med musikken, var ikke noe problem i ekteskapet.

- Jeg syntes det var helt fint. Jeg hadde allerede vist at jeg var «verdensmester», og hadde prydet forsider. Nå var det hun som skulle få prøve seg ut. Jeg hadde ikke noe imot å være prins Henrik, og gå med hendene bak ryggen og si «god dag god dag». Det har vært helt med min velsignelse at jeg tok det litt roligere og var mer hjemme. Men nå som tilværelsen har endret seg, må jeg ikke lenger ta masse hensyn. Nå kunne jeg derfor godt tenke meg å prøve noe på en helt ny måte, sier Skoller.

Intervjuet med B.T. er gjort i forbindelse med at Eddie Skoller slipper en DVD-samling av sine år som artist.

- Jeg har ikke hørt noe om denne saken i B.T., og kan ikke tenke meg at Sissel har noe å si om den. Så det blir ingen kommentar fra oss, sier Kyrkjebøs nye manager, Barry Matheson, til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder