Amerikansk Idol-toer gir ut plate - med norsk låt

- Føler meg allerede steinrik, sier norske Hanne Sørvaag

(VG Nett) Katharine McPhee (22) vant ikke Idol, men får likevel platekontrakt. Første single ut er norske Hanne Sørvaags (26) låt.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL
Booking

VANT IKKE, MEN FÅR GI UT PLATE LIKEVEL: Katharine McPhee (22). Foto: Reuters

Den amerikanske Idol-finalen kunne telle over 60 millioner stemmer - flere enn det siste presidentvalget. Flertallet stemte på Katharines rival, 29 år gamle Taylor Hicks, men i natt norsk tid ble det klart at begge de to finalistene får gi ut plate.

Det er Idol-sjefens eget selskap, Simon Fullers 19 Recordings Unlimeted, som tilbøt Katharine kontrakten, skriver bladet People.

Norske Hanne fornøyd

Første smakebiter fra plateutgivelsen er den norskskrevne låten «My Destiny», som Katharine fremførte i finalen, og klassikeren «Over The Rainbow». Disse to havner i butikkhyllene 27. juni.

- Veldig, veldig kjekt! Jeg føler meg allerede steinrik, sier norske Hanne Sørvaag (26) til VG Nett i dag.

- Dette betyr et stort skritt opp for meg økonomisk. Det kommer selvsagt an på hvor mange plater som selges, men med tanke på de mange titalls millionene som har fulgt showet, så lover det godt, sier Hanne som har levd i spenning en stund.

- Man vet jo aldri om en toer får kontrakt. Det har vært nervepirrende, innrømmer Hanne.

Stavanger-kvinnen har skrevet «My Destiny» sammen med den svenske produsenten Harry Sommerdahl og engelske Tim Baxter. Pengene låtene drar inn, skal deles mellom de tre.

NORSK LÅTSKRIVER: Hanne Sørvaag (26) fra Stavanger. Foto: Joachim Lundgren

Kan bli flere låter

Hanne, som nå befinner seg i London, satt i salen da finalen gikk av stabelen.

- Kjempeskummelt, forteller hun.

- Katharine er en søt og ydmyk jente, og når platen skal lages, så kan det hende at det blir med flere av mine låter. Vi skal snakke sammen, forteller Hanne til VG Nett.

- Det har vært noen magre år, betrodde Hanne i et intervju med VG før Idol-finalen i USA. Les hele VG-intervjuet med låtskriveren her

PÅ IDOL-FINALEN: Hanne i vinden. Foto: Fra hjemmesiden

Egen plate på gang

Hanne lanserte egen popplate for fire år siden - under artistnavnet Paris. Nå planlegger 26-åringen soloalbum nummer to - på eget plateselskap og med sitt opprinnelige navn.

- Nå har jeg råd til å satse på mitt eget plateselskap, sier en sprudlende Hanne til VG Nett.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder