COVER-HJELP: Thomas Dybdahl har fått hjelp fra en av verdens mest kjente designere til å lage CD-omslaget på hans nye plate. Foto: Frode Hansen

Designstjerne utformer Dybdahls nye platecover

Design-guruen Philippe Starck er mannen bak den kjente sitronpressen til Alessi. Nå har han designet Thomas Dybdahls nye platecover.

  • Kirsti Hovland

Artikkelen er over 13 år gammel

Thomas Dybdahl - offisielle hjemmeside

Og det var stjernedesigneren selv som ba om å få utforme designet på den norske artistens nye plate «Science». Den franske designeren er nemlig fan av Thomas Dybdahl - som har opparbeidet seg en stor fanskare i Frankrike.

Spektakulær

Philippe Starck har hatt status som designguru siden 1980-årene og er verdens mest omtalte, mest spektakulære designer og kanskje også den flittigste. Han regnes som den mest betydelige formgiver i nyere tid.

Starck er blitt verdenskjent som designer for den italienske kjøkkenprodusent Alessi, der han huskes best for sin trebenede sitronpresse som går for å være en av den moderne tids mest berømte designikon.

Nå har mannen bak hippe hoteller, som Hotel Costes i Paris, som ikke minst frekventeres av verdens musikkelite, bedt pent om å få utforme det visuelle uttrykket på Thomas Dybdahls fjerde plate som lanseres 18. september.

- Det som skjedde var at Starck tok kontakt med Dybdahl, som har et stort publikum i Frankrike, forteller promotionsjef Lage Fosheim hos Universal, Dybdahls nye plateselskap.

- Starck erklærte at han var fan og ga beskjed om «jeg vil jobbe med deg» til Dybdahl.

Oppsiktsvekkende

- Og Dybdahl kjente til mannen med verdens mest kjente sitronpresse...?

- Dybdahl kjente godt til Starck, ja. Så nå har to fantastiske herremenn som setter pris på hverandres arbeid møttes og jobbet sammen, det er flott, konstaterer Fosheim som ellers er nokså ordknapp rundt det oppsiktsvekkende samarbeidet.

Thomas Dybdahl hadde enorm suksess de siste årene; han solgte totalt over 120 000 eksemplarer av oktober-triologien som ble avsluttet i fjor med albumet «One Day You'll Dance For Me, New York City» - og som solgte over 50 000 alene. Albumet ble i
mars i år utgitt i Frankrike - der blant annet den verdensberømte designeren Starck oppdaget ham.

Lage Fosheim i Universal er imponert over at en mann som Starck faktisk tok kontakt.

Kjent signatur

DYBDAHL-FAN: Phillippe Starck hørte på Thomas Dybdahl i Paris, og ville gjerne bidra til at hans fjerde album så bra ut. Foto: AP

- Jeg har aldri i min tid i denne bransjen, som strekker seg tilbake til 1979, opplevd at en designer av en slik størrelse har bedt om å få utforme coveret til en norsk artist, sier Fosheim.

Coveret og samarbeidet mellom Dybdahl og Starck får vi høre mer om når lanseringen nærmer seg.

Men Starcks signatur er altså klodens kanskje best kjente: Hans produkter spenner fra tannbørster og gummisko til møbler, lamper, kjøkken og motosykler til fasjonabel innredning av hoteller, aleer og restauranter. En gate i Paris bærer til og
med han navn: La Rue Starck.

Thomas Dybdahl ønsker ikke å kommentare samarbeidet med Philippe Starck før lanseringen 18.september.

Sjekk ut Thomas Dybdahls historikk på VG-lista!

Flere artikler

  1. Dybdahl fikk cover-hjelp av design-guru

  2. Thomas Dybdahl hylles i England

  3. Lage Fosheim (55) er død

  4. Norske Kate Havnevik vist på TV midt i Oscar-showet

  5. Refser bookingen av Toby Keith som Nobel-artist

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder