HYLLET: Anna Bergendahl (16) gjorde et sterkt inntrykk på den svenske Idol-juryen. Foto: TV4

Anna (16) sjokkerte «Idol»-juryen

(VG Nett) Sverige har startet en ny runde med «Idol». I går fikk TV-seerne høre Anna Bergendahl (16) bli sammenliknet med verdens største artister.

Artikkelen er over 11 år gammel

- Jeg har ikke fått slike frysninger siden jeg satt ved et flygel i Las Vegas med Celine Dion, sa juryens dommer Anders Bagge etter Annas fremføring.

Se Annas audition: Her synger hun seg videre!
(VG Nett tar ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider)

- Jeg håper Sverige forstår hennes storhet, sa en av de andre dommerne, Laila Bagge.

Den tredje dommeren, Andreas Carlsson, ble også bergtatt av den 16 år gamle jenta. Og Carlsson er ingen hvilken som helst i musikkbransjen.

Stjernedommer

SJTERNEPRODUSENT: Andreas Carlsson er bosatt i Hollywood, men har kommet hjem til Sverige for å være dommer i Idol. Foto: TV4

Den 35-årige låtskriverens sanger har solgt over 100 millioner eksemplarer. Han ble kåret til årets låtskriver i USA i 2001.

Carlsson har jobbet med de aller største, og han er for eksempel mannen bak Britney Spears-låten «Born To Make You Happy». I samarbeid med superprodusenten Max Martin var Carlsson også med på å skrive Backstreet Boys-hiten «I Want It That Way». Han skrev også «When You Looking Like That» for Westlife.

Hans merittliste er mildt sagt imponerende, og han kan også skryte av å ha skrevet låter som «Bye, bye, bye» og «It's Gonna Be Me» for N'Sync. Han står også bak Celine Dions «That's The Way It Is» og «I'm Alive».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder