VANT NOMINASJONSKAMPN: Yoga Fire. Fra v.: Apollo, Doktorn, Dansken og Alis. Foto: Eivind Griffith Brænde Foto: Eivind Griffith Brænde

Yoga Fire vant MTV-pris - og kan vinne enda en statuett

Dansken: - En drømmedag

(VG Nett) Rockerne vant over Paperboys, Maria Mena og de andre norske rivalene. Nå står slaget i Berlin.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
YOGA FIRE | Listen and Stream Free Music, Albums, New Releases, Photos, Videos

Yoga Fire, som var MTV-nominert til beste norske artist sammen med Røyksopp, Donkeyboy, Paperboys og Maria Mena - og som stakk av med prisen, skal forsvare Norges ære under MTV Europe Music Awards i Berlin 6. november. Der skal Yoga Fire kjempe om det prestisjetunge MTV-trofeet for beste europeiske artist/gruppe. Blant rivalene er svenske Agnes og britiske Pixlie Lott.

Stolte

- Nå er stemningen helt til å ta å føle på. Det er veldig overraskende og hyggelig. På en dag som denne kjenner man på barnet i seg, sier Esben «Dansken» Selvig til VG Nett.

Han sier bandet var stolte over å være nominert, og at de ikke hadde regnet med å få bli Norges håp i Berlin.

- Det er fantastiske band vi var nominerte sammen med, bare det var stort i seg selv. Vi får si som Obama at vi tar imot prisen og ser på den som «et call of duty» om at vi skal få dette prosjektet helt hjem, sier Selvig.

Feirer med kaffe

Nominasjonsfeiringen foregår imidlertid i rolige former, selv om det var diskutert om bandet skulle knuse et orgel, slik de gjør hver gang de står på scenen.

- Apen (Apollo journ. Anm) ville ha meg med å drikke øl, men jeg inngikk et kompromiss, så vi feirer med kruttsterk kaffe, før vi tar turen tilbake til øvingslokalet. Feiringen tar vi i Berlin, sier Selvig.

- Ja, for dere tar turen nedover?

- Klar vi gjør. Dette er stort. Det er en drømmedag!

Folkets dom

Resultatet er folkets dom. På MTVs nettsider har fansen til de ulike artistene kunnet stemme fram sin favoritt. Yoga Fire sikret seg altså flest stemmer av de norske nominerte, til tross for at debutplata «Fuck You Eller Penga Tilbake», som ble sluppet for to uker siden, bare kan skilte med en 36. plass på VG-lista Topp 40.

Det er også folket som skal stemme fram vinneren i «Beste europeiske artist/gruppe».

STEM HER OG SE YOGA FIREs RIVALER

Yoga Fire består av av Esben Selvig («Dansken»), Jonas Forsang Moksnes («Apollo»), Aslak Hartberg («Alis»), Sveinung Eide («Dr. S») og Søren Brandt («Posen»). Bandmedlemmene er tidligere kjent fra hiphop-gruppene Klovner i kamp og Apollo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder