ALDR MER PÅ TURNÉ: Marie Fredriksson har gjennomført Roxette-konsertene sittende ved siden av Per Gessle det siste året. Nå sier helsa helt stopp og Roxette avlyser siste del av jubileumsturneen sin. Foto: Balazs Mohai Ap

Roxette avlyser turné

30 års pop-eventyr over for godt

Roxette har bestemt seg for å avlyse siste del av sin jubileumsturné på grunn av Marie Fredrikssons helsetilstand.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Aftonbladet skriver at det er Fredrikssons lege som har satt en stopper for videre turnering.

– Det er en selvfølgelig avgjørelse å ta under de rådende omstendigheter, sier manager Marie Dimberg til Aftonbladet.

Dermed er tredve år med en av Sveriges aller største pop-suksesser over, selv om de ikke avviser at det kan komme flere plater. I en pressemelding uttrykker både Marie Fredriksson og makker Per Gessle stor takknmelighet for alle som har vært med på den eventyrlige reisen til Roxette, eller duoens «Joyride», om du vil.

LES OGSÅ: Derfor må Roxette-Marie sitte på scenen (VG+)

– Det har vært 30 fantastiske år. Jeg kjenner bare lykke og glede når jeg ser tilbake på alle spillejobber rundt om i verden i denne lange perioden. Jeg er spesielt stolt og takknemlig for å ha kommet tilbake i 2009 etter min sykdom og spilt oss ytterligere noen turer rundt jorden! Nå er turnévirksomheten over for min del, og jeg takker vårt fantastiske publikum som har vært med på reisen, sier Marie Fredriksson i pressemeldingen.

Marie Fredriksson falt om på badet hjemme i september 2002. Legene konstaterte en større svulst på hjernen og ga pop-stjernen et halvår igjen å leve. Selv om hun mistet deler av synet og hørselen, samt at hun måtte lære både å gå og snakke på nytt, kjempet Marie Fredriksson seg opp igjen og frem til friskmelding i 2005.

I 2009 var hun tilbake på scenen, fysisk svekket, men med stemmen intakt.

LES: Gråtkvalt Marie Fredriksson snakket ut om kreften

Roxette debuterte i 1986, men fikk sitt virkelige gjennombrudd tre år senere med «The Look» som ble starten på en rekke internasjonale topp-hits. Ifølge Aftonbladet har duoen solgt 75 millioner plater og hatt fire nummer én-plasseringer på den prestisjetunge Billboard-lista i USA.

Roxette kommer med sin tiende plate i juni. En forsmak derfra, «It Just Happens», ble utgitt for en drøy uke siden.

Verken manager Marie Dimberg eller Roxettes konsertarrangør i tre tiår, Live Nation, ønsker å si noe som helst om Marie Fredrikssons nåværende helsetilstand, utenom at hun ikke lenger orker å turnere.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder