PREGET: Celine Dion har blitt enke. Her på vei inn til den åpne minneseremonien i Notre-Dame Basilica torsdag, støttet av sønnen René Charles (t.h.) og en annen slektning. Foto: AFP ,

Sorgtung Celine Dion følger ektemannen til graven

Céline Dion (47) lot alle som ønsket det, ta farvel med René Angélil i åpen kiste inne i Notre-Dame Basilica i Montreal.

Artikkelen er over fire år gammel

Angélil døde i Las Vegas torsdag for litt over en uke siden etter å ha vært kreftsyk i flere år.

I dag, fredag, skal han gravlegges. Céline Dion melder via sin Twitter-konto at alle som vil, skal få følge det som skjer utenfor og i kirken via en direktesending på nettet. Denne sendingen starter kl. 15 lokal tid, altså kl. 21.00 norsk tid.

I går strømmet tusenvis til Notre-Dame Basilica i Montreal i Canada for å vise sin respekt overfor Angélil. Dions ektemann og far til hennes tre barn – Renee Charles (15) og tvillingene Nelson og Eddie (5) – ble 73 år.

Gråt med fansen

Dion lot mediene sende minneseremonien direkte. Blant annet har TMZ og JustJared lagt ut klipp som viser en sterkt preget Dion ta imot kondolanser, ikke bare fra familien, men også fra fremmede som ville vise støtte.

Etter en stund satte den synlig slitne stjernen seg på en stol ved siden av mannens åpne kiste – med en rød rose i hendene. Selv om tårene rant, fortsatte hun med å hilse varmt på alle de fremmøtte. 47-åringen var iført sort fra topp til tå og hadde håret stramt tilbaketrukket. Foran ansiktet bar hun et tynt sørgeslør.

TUSENVIS: Sørgende fans samlet seg torsdag for å ta farvel med René Angélil. Bildet hans pryder veggen på katedralen. Foto: AP ,

Dion har ikke gitt noe intervju etter dødsfallet, men skal ha uttalt til det amerikanske bladet People utenfor kirken at familien varmes av all omtanke og omsorg.

– Støtten vi har fått, er en så stor velsignelse, skal popdronningen ha forklart.

Daily Mail viser flere bilder inne fra kirken med den åpne kisten.

Parets 15 år gamle sønn var til stede i kirken, men ikke tvillingene. Dions mor, Thérèse Dion, var med. Det samme var Angélils tre voksne barn fra tidligere ekteskap.

DIONS MOR: Thérese Dion på vei ut fra gårsdagens minnestund. Foto: AP ,

Céline Dion var bare 12 år første gang hun ble presentert for komponisten, som senere ble hennes manager. Da Dion var 19, ble det et par. I 1994 giftet paret seg i den samme kirken han i dag skal bisettes fra. Det var Angélils eget ønske.

Broren døde

Artisten har fått en svært tung start på det nye året. Kun to dager etter ektemannens bortgang døde også broren hennes, Daniel Dion (59). I likhet med Angélil hadde også han kreft i halsen. Broren er ennå ikke gravlagt.

Ønsket at hun skulle opptre

I utgangspunktet fikk Angélil kreftdiagnosen allerede på slutten av 1990-tallet, og fikk tilbakefall i 2013. For snart tre år siden ble han operert for en svulst i halsen, hvor legene blant annet fjernet deler av tungen hans. I 2014 besluttet Dion å utsette en rekke konserter, nettopp som følge av ektemannens sykdom. I fjor gjorde hun likevel comeback i Las Vegas med en rekke konserter, etter ønske fra ektemannen.

INNVIER FANSEN: Celine Dion inviterer fansen tett på ved å sende både likvaken og begravelsen direkte. Foto: AFP ,

Det var nemlig ektemannen som overbeviste henne om å gjennomføre de planlagte showene. Den verdensberømte artisten har tidligere forklart at hun og ektemannen sammen hadde planlagt hvordan en eventuell begravelse skulle utføres.

– «Jeg vil dø i armene dine», sier Rene – og jeg svarer at jeg skal være der for ham, fortalte artisten til pressen i fjor.

Angélil, som opprinnelig var halvt syrisk og halvt libanesisk, var konas manager helt frem til han ble for syk til å klare det. Han har mye av æren for at franskkanadiske Celine i sin tid fikk fart på karrieren sin, og hun har i flere intervjuer uttalt at hun aldri hadde blitt en verdensstjerne uten hans innsats for å hjelpe henne. Ikke minst var det han som overbeviste henne om at hun måtte lære seg engelsk hvis hun skulle lykkes.

Dion har satt Las Vegas-showene på vent i kjølvannet av ektemannens død. Planen er at hun skal returnere til scenen i slutten av februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder