«The Voice»-Frida: - Har null konkurranseinstinkt

Frida Maria Natland (28) kom «ut av skapet» som sanger først for tre år siden. Nå nekter hun å la manglende selvtillit bremse henne lenger.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over seks år gammel

The Voice - hjemmeside

I kveld så vi Steinkjer-kvinnen gå seirende ut av «The Voice»-duellen mot Ida S. Hågensen (28).

VGTV: Se klipp fra duellen

For Frida er det et stort sprang å synge foran flere hundre tusen TV-seere og stjernedommere. Hun er kanskje den av samtlige deltagere som har opptrådt minst for publikum.

- Jeg kom «ut av skapet» musikalsk for tre år siden, og da bare for familie og venner. Siden da har jeg opptrådt i tre bryllup, en konfirmasjon, en begravelse og i mammas 50-årslag, forteller 28-åringen til VG.

Visste ikke at hun kunne synge

Familien ble overrasket da de hørte Frida synge, men aller mest overrasket hun seg selv. Hun visste nemlig ikke selv at hun var god. I det hele tatt har selvtilliten ikke vært særlig høy opp gjennom årene. Derfor har Frida også vanskelig å tro på andre som skryter av talentet hennes.

GIKK VIDERE: Frida Maria Natland. Foto: TV 2

- Jeg føler meg litt barnslig og sutrete når jeg ikke klarer å synes at jeg selv er flink nok. Det er en læringssak å tro på seg selv. Selv om jeg er ekstremt nervøs før hver opptreden og bruker mye tid på toalettet, så blir det heldigvis annerledes når jeg omsider står på scenen. Da vet jeg at jeg har noe å bidra med - og at jeg har noe der å gjøre.

Medfødt øyesykdom

Frida blir ordknapp når VG spør om det faktum at hun kun har 30 prosent syn.

- Det stemmer, men jeg vil så gjerne slippe fokus på det. Jeg er så redd for den sympatibiten. Det er musikken som betyr noe, og jeg har ikke tenkt å la dårlig syn begrense karrieremulighetene mine. Det er ikke der bekymringene mine ligger, sier Frida, som har en medfødt øyesykdom.

- Så klart betyr det på noen praktiske utfordringer, men så lenge jeg får litt hjelp, så klarer jeg meg helt fint. Årsaken til at jeg snakket om det i første audition-episode, var at jeg ville gi folk en forklaring på hvorfor øynene mine er som de er, og hvorfor jeg eventuelt trenger hjelp opp og ned fra scenen.

Mangler spisse albuer

- Hvordan kommer du til å takle nervene fremover, med knockout-konkurranse og kanskje direktesendinger?

- Herregud, det blir skummelt! Jeg har null konkurranseinstinkt og ingen spisse albuer. Men selvsagt vil jeg gjerne videre. Jeg føler likevel at jeg har nådd målet mitt. Jeg har gjort det jeg skulle - nemlig kommet meg ut, sier Frida.

Sondre Lerche trøster

I kveldens episode innrømmer også Fridas mentor, Sondre Lerche (31), at han ikke alltid har vært så sikker på seg selv.

- Jeg føler jeg kjenner meg litt igjen i det å ha sittet alene med musikken og ikke alltid ha den selvtilliten man kunne ønske for å møte verden. Det skjer for første gang med Frida i «The Voice», og det er det ganske sterkt å være med på, sier Sondre til TV-kameraet.

Det setter Frida pris på.

- Jeg er så takknemlig for at han våger å si det.

DUELL: Ida S. Hågensen (t.v.) og Frida M. Natland brynet seg på hverandre med låten «Alone Again». Foto: TV 2


Både Frida og Ida fikk alle mentorene til å snu seg da de opptrådte hver for seg på audition. Da mentor Sondre valgte at de to skulle duellere, bestemte han samtidig at én av de to dommerfavorittene nødvendigvis måtte ryke.

Sondre forklarer overfor VG at han ikke tenkte taktisk da han planla superduellen.

- Slik går det når du er så heldig å ha et såpass sterkt lag som det jeg har fått. Da blir det ekstra vanskelig å sette sammen dueller, både taktisk og rent sjanger- og nivåmessig. Både Ida og Frida er veldig tydelige, sterke og ujålete sangere som har tung tekstforankring, og som jeg er stole av å ha på laget, skriver han i en epost.

MENTOR: Sondre Lerche. Foto: ROGER NEUMANN

- Tanken var nok at jeg følte de to best kunne møtes i samme låt og skape et nydelig, homogent stykke musikk, så jeg fulgte det instinktet. Når alt kommer til alt driver jeg tross alt med musikk, ikke taktikk, forklarer han.

Frida har forståelse for valget.

- På en måte var det bra. Ida var den jeg syntes var mest lik meg selv, så det overrasket meg ikke at det ble sånn. Da jeg så opptredenene til alle på forhånd, var det ufattelig skremmende. Jeg innså at jeg var på dypt vann. Særlig Idas fremføring imponerte meg, og jeg ble veldig rørt. Derfor fryktet jeg også henne spesielt. Det trist at en må ryke. Vi heier jo alle på hverandre og unner hverandre det beste. Det føles veldig rart å vite når man står der at troppen skal halveres, sier Frida.

- Aldri «Idol»

Tobarnsmoren, som til daglig underviser i voksenopplæring og elsker det, mener det var ganske tilfeldig at hun meldte seg på «The Voice».

- Hadde jeg innsett hva jeg kunne for ett år siden, så hadde jeg nok valgt en annen arena enn et talentkonsept som dette. Men da jeg så reklamen for «The Voice» på TV, så var det litt mindre skummelt å søke på det enn å stille seg opp på en lokal pub og synge, ler hun.

Frida syntes også det var betryggende at «The Voice» på forhånd skulle plukke ut de de mente holdt mål.

- Jeg tenkte at jeg ikke hadde noe å tape. TV 2 ville ikke satt meg på scenen hvis jeg ikke var god nok. Sånn sett hadde jeg aldri meldt meg på «Idol», forteller hun.

LES OGSÅ: Tommy Tee om flausen: - Trist

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Les også

 1. Tommy Tee om «The Voice»-flausen: - Veldig trist

  Ingen av «The Voice»-dommerne snudde seg da Rebekka Mæland (28) sang. Heller ikke Tommy Tee (42), som rett og slett ikke…
 2. Røk ut av Idol og MGP - nå kjemper Marius i «The Voice»

  Marius Barhaugen (26) er nybakt pappa og fornøyd med livet. Det er bare én ting han har irritert seg over siden han var…
 3. Aqua-Lenes 40-årsgave fra mannen: Råsterk sportsbil

  Ektemannen Søren (44) ga Lene Nystrøm en original Ford Mustang i gave på 40-årsdagen.
 4. «The Voice»-Geirmund fikk trommeslagerdrømmen knust

  Geirmund Hansen (25) drømte om å bli en av Norges beste trommeslagere. Den drømmen endte på en firmafest.
 5. Her er mannen Espen Lind får «man crush» på

  Christoffer Bergesens versjon av Elvis-svisken «Falling in love with you» gjorde susen for Espen Lind i kveldens «The…

Mer om

 1. Reality-TV

Flere artikler

 1. Tommy Tee om «The Voice»-flausen: - Veldig trist

 2. «The Voice»-mentorene: - Vi har noen barnslige krangler

 3. The Voice-mentorene må kjempe om Adrian Jørgensen (21): Espen Lind: - Jeg føler det er vi som er på audition

 4. Lærer Tor Kvammen (31) fikk stående applaus i «The Voice»: Espen Lind: - Han kan vinne hele skiten!

 5. Aqua-Lenes lærling vant «The Voice»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder