SATT PRIS PÅ: Årets Ellapris gikk til Paolo Vinaccia, her sammen med sin kone Trude Semb, og flankert av styreleder og daglig leder i Oslo Jazz Festival, Ellen Horn og Edvard Askeland. Foto: Mattis Sandblad

Ærespris til Paolo Vinaccia

Den høythengende æresprisen til Oslo Jazz Festival – Ellaprisen – er tildelt trommevirtuosen Paolo Vinaccia (65).

– Jeg kan ikke se noen som fortjener den bedre enn deg, sa styreleder i Oslo Jazz Festival, Ellen Horn, da hun overrakte prisen.

les også

Paolo Vinaccia: Trodde ikke han fikk overleve jula

Egentlig skulle ikke Ellaprisen deles ut før i august, men Vinaccia har vært kreftsyk i en årrekke og er selv ikke sikker på om han vil være sterk nok til å komme til åpningskonserten i Operaen under Oslo Jazz Festival, der prisoverrekkelsen etter planen skal skje.

Derfor tok styreleder Ellen Horn og daglig leder i festivalen, Edvard Askeland, like godt turen hjem til Vinaccia og hans kone, Trude Semb, for å overrekke prisen.

– Dette er en stor ære, virkelig, sa en tydelig rørt Vinaccia da han fikk Ellaprisen – en statuett av Per Inge Bjørlo som symboliserer musikk og smerte – mellom hendene.

les også

Paolo Vinaccia: Mirakelmannen

Pluss content

– Styret var enstemmig. Paolo er en utrolig respektert og avholdt musiker både blant kolleger og publikum, sier Ellen Horn.

I styrets begrunnelse står det blant annet:

«Paolo Vinaccia kan nesten oppfattes som en trollmann når han sitter bak trommene. Han har spilt med hundrevis av musikere, og vært med på utallige innspillinger i mange forskjellige sjangre. Hans råhet, hudløshet og rytmiske ekvilibrisme er unik.

Paolo Vinaccia er også sine venners beste venn, som sjenerøst bryr seg om alle».

Paolo Vinaccia kom til Norge fra Italia i 1979 og har siden spilt på nærmere 300 plater. Han har en sjelden høy stjerne hos norske jazz- og rockmusikere.

– Det er ingen som spiller som Paolo. Han har et helt unikt lydøre, og en helt unik energi. 80-tallet med han var som en videregående skole for meg, uttalte Vinaccias kollega i Heavy Gentlemen, Jørun Bøgeberg, til VG i januar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder