SPILLER IGJEN: Rakim Mayers spiller i Sverige i desember. Her på et veldedighetsball i New York i september. Foto: PETER FOLEY / EPA

A$AP Rocky kommer tilbake til Sverige

Allerede før jul kommer rapperen som satt varetektsfengslet i Stockholm i flere uker, tilbake til landet for å holde konsert.

Ifølge en pressemelding fra konsertarangøren Live Nation, kommer Rakim Meyers, bedre kjent under artistnavnet A$AP Rocky, til Globen i Stockholm 11. desember, «etter enorm støtte fra den svenske fansen». Det melder blant annet Aftonbladet fredag.

les også

Stefan Löfven om A$AP Rocky-samtalen med Trump: – Spiller ingen rolle hvem som ringer eller tvitrer

Det var i forbindelse med forrige konsert i den svenske hovedstaden rapperen ble en verdensnyhet som engasjerte den amerikanske presidenten. Han og flere av hans medarbeidere ble pågrepet i etterkant av konserten han holdt på Smash-festivalen på Olympiastadion i Stockholm 2. juli. Han var mistenkt for 30. juni å ha mishandlet en mann som skal ha blitt overfalt av flere mens han lå nede, og A$AP satt varetektsfengslet fra 5. Juli til rettssaken startet 30. juli. 

Se en oversikt over saken her.

I AKSJON: A$AP på konsert i Nederland 18. august i år. Foto: FERDY DAMMAN / ANP

2. august ble han løslatt og forlot Sverige. 14. august ble Mayers sammen med to andre amerikanere, angivelig hans livvakter, funnet skyldig i å ha slått og sparket en 19 år gammel afghaner på åpen gate. De ble dømt til betinget fengsel samt til å betale den fornærmede 12.500 svenske kroner i erstatning. Meyers har ikke anket dommen.

les også

A$AP Rocky anker ikke voldsdom

Det vakte oppsikt da president Donald Trump ringte til statsminister Stefan Löfven for å få Mayers løslatt. Trump sendte også en ekspert på gisselsituasjoner til Sverige for å være til stede under rettssaken.

Rapperen skal som kjent også spille i Norge neste sommer, under Palmesus-festivalen i Kristiansand i begynnelsen av juli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder